Videón Milák Kristóf aranyat érő úszása

by Kassay Tamás
Milák Kristóf olimpia aranyérem döntő videó Tokio 2021
Martin Rulsch, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Gratulálok Milák Kristóf olimpiai győzelméhez, egyúttal fürdős-vizes-spa-utazós portál bloggereként hozzáteszem, hogy ekkora őszinte trolljellegű zsenialitást még nem láttam. 10 perccel a rajt előtt ugyanis elszakadt a fürdőnadrágja, és még cserélnie kellett, ami azóta történt, pedig már sporttörténelem.

Egy ilyen nadrágcserés közjáték kirobbantja bármelyik élsportolót abból a lelkiállapotból, koncentrációból, hangolódásból, amivel nekivág a versenytávnak. Vannak, akiknek utána nem jön össze az eredmény és vannak, akiknek igen. Milák parádés magabiztossággal mosta le a mezőnyt 200 méter pillangón és új olimpiai csúccsal nyerte meg a bajnoki címet, a célban viszont olyant láttunk, amit talán sosem:

Elégedetlennek tűnt az újdonsült olimpiai bajnok arca.

2016-ban Kenderesi Tamás trollkodott bele a nagyvilágba a sajtburgeres beszólásával („Nagyon elfáradtam, rám férne egy pár sajtburesz” – mondta a riói olimpia 200 méteres pillangóúszó döntője után), most pedig Milák Kristóf überelte azzal, hogy a győzelme ellenére látványosan hiányolta az új világcsúcsot, ami minden bizonnyal benne volt, de a gatyamadzag elszakajtotta, akarom mondani elszalasztotta. Kenderesi egyébként szintén úszott ebben a döntőben, az előkelő 4. helyen ért célba, szintén hatalmas gratuláció!

„A gatyaügy miatt kicsit szétestem, úgy voltam vele, hogy csak ússzuk le, ezért nem lett világcsúcs”

nyilatkozta Milák, az interjú ide kattintva megtekinthető.

Értem, értjük, hát csak úgy leúsztál egy olimpiai rekordot rutinból. Ilyen egy felkészült, szenvedélyes, profi és nem utolsó sorban őszinte sportoló. Köszönet az élményért, hatalmas TAPS!

Milák Kristóf döntő úszása a 2021-es Tokiói olimpián – videó:

Ha a beágyazott verzió nem indulna el, vagy telefonról nem tökéletesen jelenik meg, akkor ide kattintva megtekinthető egy másik verzióban, ami tutira elindul.

  • Milák Kristóf – 1:51,25
  • Honda Tomoru – 1:53,73
  • Nicola Burdisso – 1:54,45
  • Kenderesi Tamás – 1:54,52

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben