Minaro hotel Tokaj 5 csillagos szálloda

Hatalmas fejlődés előtt Tokaj turizmusa – 5 és 4 csillagos hotel is épül

by Waterfan

Tokaj turizmusa számára létfontosságú a jó szálláshely kínálat, a most épülő két szálloda igen magas színvonalat képvisel. A felújításra kerülő Hotel Tokaj 4 csillagos, a Minaro Hotel Tokaj 5 csillagos szintet fog képviselni. Lássuk a látványterveket!

Tokaj és Nyíregyháza turisztikai térség

Október elején az MTÜ bejelentette, hogy az országban 11 kiemelt turisztikai térség meghatározásával fókuszt kíván adni bizonyos területek fejlesztése számára. Kérdés, hogy mi lesz azokkal a településekkel, amelyek nincsenek egyetlen turisztikai térségbe sem besorolva. Mindenesetre Tokaj és Nyíregyháza egy térségébe került, a jövőben arra számíthatunk, hogy a marketingjük valamilyen szinten közös alapokra fog épülni.

TOP 20 vonzerő Tokaj és Nyíregyháza turisztikai térségben:

1.Tokaji borvidék11.Középkori templomok útja
2.Zemplén Kalandpark12.Vizsolyi Biblia Látogatóközpont
3.Nyíregyházi Állatkert13.Rákóczi-vár/Zemplén Múzeum (Szerencs)
4.Aquarius Élményfürdő (Nyíregyháza)14.Magyar Nyelv Múzeuma (Sátoraljaújhely)
5.Rákóczi-vár (Sárospatak)15.Porcelán Ipartörténeti Kiállítóhely (Hollóháza)
6.Füzéri vár16.Báthory Várkastély (Nyíregyháza)
7.Boldogkő vára (Boldogkőváralja)17.Károlyi-kastély (Füzérradvány)
8.Regéci vár18.Szilva-út
9.Sóstói Múzeumfalu19.Megyer-hegyi tengerszem
10.Mádi Zsinagóga (Csodarabbik útja)20.Hajókirándulás Tokaj

„A prémium bor desztináció”

így szól tokaJ márkaprofilja, az alábbi fejlesztések illeszkednek ebbe a márkába.

Minaro Hotel Tokaj 5 csillag

Tokaj hotel Minaro 5 csillagos szálloda
singerdesign.eu

5 csillagos, felnőttbarát hotel épül Tokajban egy korábbi bánya helyén a Csurgó-völgyben!
Ahogy ránéztem a képekre, az agytekervényeim éppen az egerszalóki Saliris képénél sültek ki, annak a hegyoldalba épített koncepciójára emlékeztet.

Nyáron elég sokat beszéltünk arról a Facebook blogon (kövesd, ha még nem vagy a közösségünk tagja), hogy szerintem kevés az igazán minőségi szálláshely, különösen az Észak-Kelet magyarországi régióban. 
Nos, ezzel a házzal igen komoly, magas minőségű szobakapacitás jön majd létre, nem kicsi:

A Minaro Hotel Tokaj komplexuma 5 szinten, 10657 m2 összterületen jön létre, és 101 szobával várja a vendégeket.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő pályázati támogatást biztosít az építkezéshez. A beruházás a hazai szállodapiacon jelentős tapasztalattal rendelkező Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron többségi tulajdonrészt szerző ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg. A Dreamland Holding egyébként 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással építkezik Szántódon is, ahol a Balaland nevű luxus lakóparkon dolgoznak. Aki úgy gondolja, hogy jó biznisz lesz, a Budapesti Értéktőzsdén vásárolhat Appeninn részvényt és ezáltal résztulajdonos lehet, ezáltal részesülhet majd a nyereségből is. Ez persze nem számít tanácsnak, és az árfolyamok sok mindentől függenek, szóval ugorjunk is tovább.

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Kattints, és olvasd el, hogy mire használnám a támogatásod!

A Tokaj név használatáért fizetendő 4 millió forintos díj csupán 5 százalékát, 200 ezer forintot kellett megfizetnie a beruházó DreamLand Holding Zrt.-nek, hogy a Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. nevében azt használhassa – derül ki a tokaji önkormányzat 2018. november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből, az 54. oldalon (letölthető innen, 75 MB méretű). A maradék 3,8 millió forint befizetésére közel 5 év fizetési halasztást kapott a cég – írta meg 2019-ben a napi.hu.

A Minaro Hotel Tokaj exkluzív gasztronómiájával és a tokaji vidék borkínálatával elsősorban a felnőttek számára kínál majd pihentető, egyben élményteli kikapcsolódási lehetőséget.

5 csillagos, felnőttbarát hotel épül Tokajban egy korábbi bánya helyén! Ahogy ránéztem az agytekervényeim éppen az…

Közzétette: Spabook – 2020. október 15., csütörtök

A szálloda megjelenésében ötvözni fogja „Tokaj folyékony aranyát” a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával. A terület elhelyezkedéséből adódó, bányahangulatot idéző indusztriális külső megjelenést egzotikus, meleg belsőépítészet oldja fel ezáltal

– olvasható a közleményben

A szálloda komplexum koncepciótervét és a látványterveket a Singer Design Kft készítette.
A jelenlegi szándék szerint 2022 tavaszán nyitja meg szobáit az 5 csillagos tokaji szálloda.

Hotel Tokaj 4 csillag

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Hotel Tokaj a felújítás útján. A nyár folyamán alakult ki a most nyilvánosságra került, és a beruházó tervei szerint – a hónap közepén engedélyezés céljából az ÉTDR felületen keresztül benyújtásra kerülő koncepció. – olvasható Tokaj polgármesterének Facebook bejegyzésében, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy a funkciók és a koncepció változatlan maradt az előző fél éves tervezési időszak alatt.

Az épület külsejével kapcsolatban viszont komoly egyeztetések történtek, mert a belvárosban, évszázados környezetben található ház már a méreteinél fogva is meghatározó képi jelentőséggel bír és meg kellett találni a konszenzust a tervezők, főépítész, a tervtanács tagjai és a beruházó között.

Az elfogadott tervek alapján látható megjelenés a formáját tekintve emlékeztet ugyan az eredeti épületre, ugyanakkor a szálloda modern, 21. századi építészeti jegyeket öltött magára. Bízom abban, hogy a zöld növényfal a végleges házon is megjelenik majd, hiszen az épület klímahatékonyságát is segítené, amellett, hogy igen jól néz ki!

A beruházás jelen fázisában az engedélyes tervek véglegesítése zajlik, ezzel párhuzamosan pedig folynak a belsőépítészeti munkálatok is.

A Hotel Tokaj természetesen kívül-belül átalakul, nem csupán ráncfelvarrásról van szó.

A fizikai megvalósítás már megkezdődött, ennek lépése a jelenlegi épület kiürítése volt. A megújuló ház 4 csillagos minősítéssel nyit majd újra a felújítás után. Az általános minőség szintjének emelése mellett számos új szolgáltatással is bővülni fog a szálloda:

  • kültéri medence és napozó,
  • belső wellness sziget,
  • új bor bisztró az utca fronton.

A beruházó célja, hogy az új szálloda mind a megjelenésével, mind pedig a színvonalával hosszú távon is minőségi szolgáltatást nyújtson a Tokajba látogató vendégek számára.

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Ha úgy gondolod, elég részletes volt a cikk, oszd meg másokkal, hogy teret kapjon a minőség a neten!
Itt pedig elmondhatod a véleményed.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben