Átalakíttatja a Bálnát az MTÜ

by Kassay Tamás

A Bálna Budapest Kulturális és Kereskedelmi Központ átalakítási munkálatainak tervezésére írt ki pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A kiírás szerint a Bálna épületének és környezetének műszaki, funkcionális és esztétikai átalakítását kell megtervezni.

A Bálna megújul és új arculatot, új funkciókat is kap

Néhány évvel ezelőtt az MTÜ még azt jelentette be , hogy egy nagy-nagy látogató-központ, a város dunai bejárata, buszos sight-seeing túrák kiinduló helye lesz a Bálnából , gasztro szolgáltatókkal övezve. A mostani kiírásból úgy sejthető, hogy az új koncepció ettől eltérő lesz, de egyelőre elég tág a megfogalmazás, sok minden lehet még ebből.

MTÜ Bálna átalakítás felújítás

Fred Romero from Paris, France
CC BY 2.0, via Wikimedia

2021 januárjában az MTÜ már kihirdette, hogy a Bálna felújítását a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. végezheti, nettó 2 milliárd 586 millió forintért. A mostani pályázat ettől független, ennek során az épületben olyan multifunkcionális termek (konferenciatermek és rendezvényterek) létrehozása a cél, amelyek „nem csak egysíkú megjelenést tudnak biztosítani”.

A tervezési munkák mellett el kell készíteni a Bálna arculati és bérlői kézikönyvét is. A kézikönyvnek részletesen tartalmaznia kell a bérlők által végzett bérlemény kiépítési munkákhoz szükséges összes műszaki információt és feltételrendszert, valamint rögzíteni kell benne a külső-belső arculati megjelenésre vonatkozó előírásokat.

Az ajánlattételi határidő augusztus 30. A pályázati kiírás szerint az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

Ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben