100000 ingyen repülőjegy wizz air ukrán menekült

Nem kötelező a maszk a repülőkön, kivéve amikor mégis

by Kassay Tamás

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC): május 16 hétfőtől beszünteti az általánosan kötelező maszkviselést az európai repülőjáratokon és a légikikötők területén.

De! Figyelem, automatikusan ez még nem jelenti azt, hogy sehol soha többé nem kell felvenni a maszkot, ha repülni szeretnénk, ugyanis:

„Az arcvédő maszkok viselését a repülőtereken és a fedélzeten összhangba kell hozni a tömegközlekedési eszközökön és a közlekedési csomópontokban való maszkviselésre vonatkozó nemzeti intézkedésekkel. Ha az indulási vagy a célország előírja az arcvédő maszk viselését a tömegközlekedési eszközökön, a légi járművek üzemeltetőinek meg kell követelniük az utasoktól és a személyzet tagjaitól, hogy 2022. május 16-án túl is tartsák be ezeket a követelményeket a fedélzeten”

– áll az új eljárásrendben.

Tehát, az egyes légitársaságok az indulási helytől és a célállomástól függően továbbra is előírhatják a maszkviselést, ezért erről előzetesen tájékozódni érdemes a célország helyi egészségügyi korlátozásainak megismerésével (nem azonos a beutazási korlátozásokkal, attól függetlenek!).

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben