Nem lesz lazítás a korlátozásokban – az oltottság mértékéhez fogják kötni az újranyitás lépéseit

by Waterfan
nem lesz nyitás március 22-én oltottság függvényében több lépcsős nyitás

Március 22-ig hirdette meg a Kormány a jelenlegi, sok üzlet bezárását is előíró korlátozásokat. A mai tájékoztatás alapján hétfőtől a korlátozások várhatóan nem szűnnek meg – ez a járványügyi adatok alapján elég nagy valószínűséggel várható volt. Részletek:

Azt látjuk a számokból, hogy a lazításnak még nincs itt az ideje – mondta Gulyás Gergely.

Húsvétra jöhet-e fellélegzés, vagy csak május közepére?

“Ma nagyon nehéz megjósolni pontosan, hogy a fellélegzés mikor jöhet és mit jelent a fellélegzés, mert természetesen, hogyha a teljes nyitást, a fesztiválok helyreálltát, akkor az valószínűleg csak nyártól lehetséges, de jelentős enyhítő intézkedések, nyitás, az szerintem néhány héten belül elképzelhető. Azt tudjuk ma mondani, hogy a szakértők szerint legkésőbb március végén a 3. hullám tetőzni fog, de az is lehet, hogy már ennél korábban.”

mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón, amely videón visszanézhető.

Többlépcsős újraindítás jöhet

A járvány 3. hullámának csúcsának közelében vagyunk, a konzultáció után döntünk a nyitás lépéseiről. A konzultáció ma este 8-kor zárul és hétvégén közölhetik az eredményeket.  

TÖBBLÉPCSŐS ÚJRAINDÍTÁSBAN GONDOLKODIK A KORMÁNY. A NYITÁS SZÁMAIT AZ OLTOTTSÁG MÉRTÉKÉHEZ FOGJUK KÖTNI.

Mikorra mentesülhetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők?

Gulyás Gergely azt mondta, hogy ma este lesz vége a konzultációnak, eredményeit a hétvégén ismertetik majd. Nehéz kérdésnek tartja ezt: “Elvileg senkinek nem lesz attól jobb, hogy a másik szabadabban mozog, ha be van oltva, de ne csodálkozzunk, hogy sokan méltánytalannak érezhetik majd, ha “a másik” mehet szállodába. […] Nekem attól nem lesz rosszabb, ha másnak jobb lesz

Később fognak döntést hozni arról, hogy pontosan milyen kedvezmények fognak kapcsolódni a védettségi igazolványokhoz.

Érdekelnek az utazáshoz, turizmushoz kapcsolódó hiteles hírek? Akkor Neked szól és szeretettel vár a Turizmus hírek csoport, amely egy új kezdeményezés keretében indult néhány nappal ezelőtt.

Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.