nem lesz nyitás március 22-én oltottság függvényében több lépcsős nyitás

Nem lesz lazítás a korlátozásokban – az oltottság mértékéhez fogják kötni az újranyitás lépéseit

by Waterfan

Március 22-ig hirdette meg a Kormány a jelenlegi, sok üzlet bezárását is előíró korlátozásokat. A mai tájékoztatás alapján hétfőtől a korlátozások várhatóan nem szűnnek meg – ez a járványügyi adatok alapján elég nagy valószínűséggel várható volt. Részletek:

Azt látjuk a számokból, hogy a lazításnak még nincs itt az ideje – mondta Gulyás Gergely.

Húsvétra jöhet-e fellélegzés, vagy csak május közepére?

„Ma nagyon nehéz megjósolni pontosan, hogy a fellélegzés mikor jöhet és mit jelent a fellélegzés, mert természetesen, hogyha a teljes nyitást, a fesztiválok helyreálltát, akkor az valószínűleg csak nyártól lehetséges, de jelentős enyhítő intézkedések, nyitás, az szerintem néhány héten belül elképzelhető. Azt tudjuk ma mondani, hogy a szakértők szerint legkésőbb március végén a 3. hullám tetőzni fog, de az is lehet, hogy már ennél korábban.”

mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón, amely videón visszanézhető.

Többlépcsős újraindítás jöhet

A járvány 3. hullámának csúcsának közelében vagyunk, a konzultáció után döntünk a nyitás lépéseiről. A konzultáció ma este 8-kor zárul és hétvégén közölhetik az eredményeket.  

TÖBBLÉPCSŐS ÚJRAINDÍTÁSBAN GONDOLKODIK A KORMÁNY. A NYITÁS SZÁMAIT AZ OLTOTTSÁG MÉRTÉKÉHEZ FOGJUK KÖTNI.

Mikorra mentesülhetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők?

Gulyás Gergely azt mondta, hogy ma este lesz vége a konzultációnak, eredményeit a hétvégén ismertetik majd. Nehéz kérdésnek tartja ezt: „Elvileg senkinek nem lesz attól jobb, hogy a másik szabadabban mozog, ha be van oltva, de ne csodálkozzunk, hogy sokan méltánytalannak érezhetik majd, ha „a másik” mehet szállodába. […] Nekem attól nem lesz rosszabb, ha másnak jobb lesz

Később fognak döntést hozni arról, hogy pontosan milyen kedvezmények fognak kapcsolódni a védettségi igazolványokhoz.

Érdekelnek az utazáshoz, turizmushoz kapcsolódó hiteles hírek? Akkor Neked szól és szeretettel vár a Turizmus hírek csoport, amely egy új kezdeményezés keretében indult néhány nappal ezelőtt.

Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben