Németország beutazás korlátozások nélkül

Németországba korlátozások nélkül utazhatunk, ha nem repülővel érkezünk

by Kassay Tamás

Németország megváltoztatta Magyarország járványügyi besorolását, hazánk immáron nem tartozik a magas kockázati besorolású országok közé. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországról Németországba beutazó személyeknél megszűnnek a beutazási korlátozások – feltéve, hogy nem repülővel érkeznek.

Vasárnap 0:00 órától nincs sem karantén, sem előzetes regisztráció, sem pedig tesztelési kötelezettség, amennyiben valaki nem repülővel utazik. Repülővel érkezőknek tesztet, vagy oltási igazolványt kell bemutatni.

Figyelem! Bár szabadon beutazhatunk kocsival, vagy vonattal, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az országon belül bármit szabadon lehet csinálni, mert helyi korlátozások érvényben vannak és az orosz vakcinát a németek nem fogadják el – egyelőre:

Ha kocsival utaznánk Németországba, akkor Ausztrián célszerű átutaznunk. Ezt tranzit forgalomban korlátozás nélkül megtehetjük, de ha szeretnénk Ausztriában is eltölteni valamennyi időt, akkor az ottani korlátozásoknak is meg kell felelnünk, amely szerint többek között regisztrálnunk is kell, és a határon be kell mutatnunk az általuk kért, orvosi pecséttel ellátott oltási igazolást. Ausztriában június 10-től lesznek majd enyhítések.

További részletek a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók, ha pedig érdekelnek megbízható utazós hírek, akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben