Németország beutazás korlátozások nélkül

Újabb európai országba utazhatunk korlátozások nélkül, teljesen szabadon

by Kassay Tamás

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) tájékoztatása szerint 2022. június 1-től, várhatóan augusztus végéig feloldják a németországi beutazási korlátozásokat, tehát a határátlépéshez nem kell igazolnunk, hogy oltottak, avagy gyógyultak vagyunk-e és teszteredményt sem kell felmutatnunk.

Megszűnnek a beutazási korlátozások Németországban

Biztos, ami biztos alapon azért a szabályozást nem törölték el, ugyanis a vírusvariáns-területekről érkezők számára továbbra is érvényben maradnak a szigorú szabályok, a beutazás után 14 napos karanténba kell vonulniuk akkor is, ha oltási vagy gyógyultsági igazolással rendelkeznek.

FONTOS viszont, hogy jelenleg egyetlen ország sem tartozik a vírusvariáns-terület besorolás alá, tehát ez a szabályozás egy elméleti lehetőség arra, hogy ha valahol változás áll be a világban, akkor egyetlen tollvonással tudjanak arra reagálni.

A maszkokat néhány helyen továbbra is kötelező viselni, például a tömegközlekedési eszközökön (városi és távolsági is), és az egészségügyben, sőt a Németországból induló, illetve az oda érkező repülőgépek fedélzetén is.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben