Strandok, vízpartok, fürdők – indul az MTÜ nyári kampánya

by Kassay Tamás

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) új, a magyar strandokat és vízpartokat népszerűsítő kampányt indít az akív turizmust erősítő belföldi kampány után.

Egész nyáron várnak a hazai strandok

Ezzel a fő üzenettel már nemcsak idehaza, hanem a legnagyobb potenciállal rendelkező küldőországokban (Csehország, Lengyelorszég, Ausztria, Németorszég és Izrael) is magyarországi feltöltődésre inspirál az MTÜ egészen június végéig.

Függetlenül attól, hogy Magyarország mely pontját indulunk felfedezni, vizeink sokfélesége ideális a legváltozatosabb nyári időtöltéshez. A klasszikus folyó- és tóparti, vagy aquaparkos kikapcsolódástól a természetközeli aktív kalandokon át a borongósabb időben is élvezhető termálvízig hazánkban számtalan lehetőség közül választhat az idelátogató.

A vízi élmények népszerűsítésére indította el az MTÜ legújabb belföldi és nemzetközi kampányát a legnagyobb küldőpiacokon: Csehországban, Németországban, Lengyelországban, Izraelben és Ausztriában. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a június végéig tartó akció főszereplői maguk a szolgáltatók is, vagyis azok a szálláshelyek és vendéglátó üzletek, turisztikai attrakciók, akik vizes feltöltődést kínáló, kedvezményes és egyedi ajánlatokat nyújtanak az utazóknak. Ezeket az MTÜ több nyelven népszerűsíti a csodasmagyarorszag.hu, illetve a visithungary.com weboldalakon.

A kampányokkal két célunk van: rövid távon a forgalomélénkítés, hosszú távon pedig az imázsépítés. Adatalapú marketingaktivitásainkkal is szeretnénk hozzájárulni, hogy a turizmus elmúlt hónapokban tapasztalt lendülete továbbra is erős maradjon és a szolgáltatóknál folyamatos forgalomnövekedést eredményezzen. Az előfoglalási adatok szerint kifejezetten intenzív balatoni főszezon áll előttünk, ezért törekedtünk arra, hogy hazánk más, vízi élményeket nyújtó, rejtett kincsei is fókuszba kerüljenek a kampány során. Célunk, hogy az értékesítési és marketing tevékenységünk eredményeképp minél sikeresebb nyári szezont zárjunk

– hangsúlyozta Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak (NTAK) köszönhetően az ügynökség az aktuális forgalmi adatokra és az előfoglalási számokra alapozva célzottan, személyre szabott üzenetekkel szólítja meg a legígéretesebb piacokról érkező turistákat. Magyarországon átfogó, online és offline területeken is széleskörűen látható, integrált kampánnyal ösztönzi az utazni vágyókat az MTÜ a belföldi kínálat megismerésére. A külpiacokon pedig leginkább az online térben inspirálja útra kelésre az utazókat. Emellett a nyomtatott sajtóban, illetve a nemzetközi médiaegyüttműködések révén ‒ online utazásszervezők és globális médiavállalatok felületein is − megjelennek az MTÜ utazásra motiváló üzenetei.

Ha szereted a fürdőket, csatlakozz a fürdőket bemutató csoportunkhoz!

Az európai turisztikai hivatalokat tömörítő szervezet, a European Travel Commission legfrissebb, utazókedvet monitorozó jelentése szerint a strandolás továbbra is az európaiak által legjobban kedvelt szabadidős tevékenység, de kiemelt helyen szerepel a városlátogatás, valamint a kultúra és örökség felfedezése is. „Ezekre a motivációkra hazánk tökéletes alternatívákkal tud felelni. Így a külföldi utazóközönséget a vidéki térségeink mellett a főváros pezsgő kulturális életének felfedezésére is inspiráljuk. Az NTAK adatokra alapozva a cseh és lengyel vendégek esetében például a fürdőkre helyezzük a hangsúlyt, míg az Egyesült Államokban élőket Budapest felfedezésére ösztönözzük” − tette hozzá Jakab Zsófia. A nyári vízparti élmények kommunikációja mellett így például ‒ elsősorban a távolabbi küldőpiacokon ‒ egy Budapestet fókuszba állító kampány is elindul, ami a város lüktető lendületét, széles programpalettáját és nemzetközi szinten is elismert minőségi szolgáltatásait villantja fel New Yorktól−Shanghajig.

Ha szereted a fürdőket, csatlakozz a fürdőket bemutató csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben