óceánjáró oltás Royal Carribean Celebrity Cruises

Az óceánjárókon nem kell többé oltás két óriás hajótársaságnál

by Kassay Tamás

2022. szeptember 5-től már nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás azok számára, akik a Royal Caribbean és a Celebrity Cruises fedélzetén szeretnének utazni. A világ legnagyobb tengerjáró hajóit is üzemeltető cégek részéről ez jelentős lazítás és számos vendég számára teszi lehetővé az óceánjárókon történő pihenést, de a tesztelési kötelezettséget fenntartják.

Az óceánjárókon a különleges környezet miatt továbbra is kötelező a tesztelés, hogy a zárt térben biztonságosan tölthessék el az utasok a szabadidejüket.

óceánjáró oltás Royal Carribean Celebrity Cruises

Az utasoknak azonban az oltási kötelezettség feloldása után is negatív COVID-1 tesztet kell bemutatniuk az indulás előtt és meg kell felelniük bizonyos egészségügyi követelményeknek is. Ez alól kivételt képeznek az Egyesült Államokból 5 éjszakás vagy ennél rövidebb útra indulók: nekik már negatív COVID-19 teszteredményt sem kell bemutatniuk a fedélzetre lépéshez.

A Royal Caribbean és a Celebrity Cruises oltási enyhítéseinek részletei

óceánjáró oltás Royal Carribean Celebrity Cruises

A világ legnagyobb tengerjáró hajóit is üzemeltető Royal Caribbean és a Celebrity Cruises frissen bejelentett oltási enyhítései Izland kivételével az összes európai kikötőre vonatkoznak. Emellett már nem kell védőoltás a Los Angelesből, az Egyesült Királyságból, Galvestonból, Texasból és New Orleansból induló hajók utasai számára sem. A kötelező védőoltást azonban továbbra is kérik mások mellett a floridai, bahamai és karibi hajóutak utasaitól.

„Örömmel vettük a változásokat, hiszen így azok a kedves Tengerjáró törzsutasok is ismét hajózhatnak, akik ilyen-olyan okból nincsenek beoltva, és így nem élhettek kedvenc nyaralási formájukkal. Remélhetőleg a téli Karibi szezonra a floridai indulásoknál is lesz enyhítés, és ne felejtsük el, hogy az európai szezon október végéig tart!”

– mondta Nemes Horacek Márta, a Royal Caribbean Group hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője.

A közelmúltban egyébként több más tengerjáró vállalat is lazított a kötelező oltást előíró protokollján, így világszerte vendégek milliói számára nyitják meg ismét az utazás lehetőségét.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben