Olaszország oltási igazolás május 1

Ha Olaszországba utaznál, tudj erről a változásról

by Kassay Tamás

Olaszország nagyon sokáig az egyik legszigorúbb koronavírus szabályokat tartotta fenn. Nemrégiben eltörölték az országon belüli egészségügyi szabályokat, de továbbra is fenntartották a beutazási korlátozásokat. Most az olasz egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy június 1 szerdától megszüntetik a beutazási korlátozásokat is.

Tehát, holnaptól megszűnik az a kötelezettség, amely szerint az Olaszországba lépőknek igazolniuk kell a koronavírus elleni védettségüket, illetve, ha nincsen EU-s Green Pass-uk, akkor friss negatív tesztet kell felmutatniuk.

Tehát, az Olaszországba beutazás 2022 június 1-jétől teljesen szabadon történik.

Ez a nyári szezon előtt a legtöbb magyarnak nagy könnyebbség, ugyanis az eddigi szabályok szerint a legtöbb beutazó magyarnak lejárt volna a 3. emlékeztető oltásának az elfogadási határideje valamikor június végén, július elején. Akik még korábban adatták be, nekik pedig már most újra tesztelniük kellett volna.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben