Olaszország július 31-ig tesztet kér, oltást nem fogad el

by Kassay Tamás

Olaszország új rendelkezésében arról határozott, hogy július 31-ig nem fogad el semmilyen oltást és a belépés feltétele a negatív teszt, máskülönben 10 nap karantén. Kivéve, ha lesz EU-s Green Pass, mert azt el fogják fogadni, viszont az jelen állás szerint csak az EU-ban jóváhagyott vakcinákra fog járni – meg most még ilyen dokumentum mindig nem létezik. Részletek:

A Konzuli Szolgálat oldaláról tájékozódva (nem győzöm promótálni önszorgalomból több, mint 1 éve!) új szabályok léptek érvénybe Olaszországban. A legújabb döntés nyomán az olasz beutazási korlátozások július végéig úgy néznek ki – az egyébként szinte napont változó, de jelenlegi – állás szerint, hogy:

Az EGT tagállamokból, így Magyarországról is 48 óránál nem régebbi, negatív PCR- vagy antigén gyorsteszt bemutatásával lehet belépni Olaszországba. Enélkül 10 napra karanténba kell vonulnunk. A 2 év alatti gyerekek mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól.

Olaszország július 31 teszt oltás nem fogad el karantén
Érdekelnek a hiteles utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Ezen túlmenően belépéskor kötelező bejelentkezni a tartózkodási hely szerint illetékes helyi egészségbiztosítási szervnél. Amennyiben Olaszország területén belül is szeretnénk utazni a régiók között, akkor ki kell tölteni ezt a nyomtatványt, és utazáskor magunknál kell tartani.

Olaszországban továbbra is érvényben van a szükséghelyzet, ami várhatóan július 31-ig így is fog maradni. A gyakorlatban ez azt takarja, hogy az ország régióit színek szerint osztályozzák a helyi járványügyi mutatók alapján. Arról, hogy melyik régióban éppen milyen korlátozások vannak érvényben, itt lehet tájékozódni. 

Olaszország teljes területén kötelező a maszkviselés, és este 10 és hajnali 5 között kijárási tilalom van, de a hírek alapján ezt a szabályt május végétől folyamatosan enyhíteni tervezik az alábbiak szerint:

A kijárási tilalom kezdetét a következő napokban 23 órára tolják ki. Június 7-től a kijárási tilalom már csak éjféltől lép életbe, majd június 21-től teljesen eltörlik – az MTI tudósítása szerint.

Van viszont már 8 ország, ahol elfogadják a magyar védettségi igazolványt és ahová korlátozás nélkül utazhat az, akinek már van. Természetesen hazafelé is szabad számukra az út, nem kell karanténba vonulni.