Olaszország július 31-ig tesztet kér, oltást nem fogad el

by Kassay Tamás

Olaszország új rendelkezésében arról határozott, hogy július 31-ig nem fogad el semmilyen oltást és a belépés feltétele a negatív teszt, máskülönben 10 nap karantén. Kivéve, ha lesz EU-s Green Pass, mert azt el fogják fogadni, viszont az jelen állás szerint csak az EU-ban jóváhagyott vakcinákra fog járni – meg most még ilyen dokumentum mindig nem létezik. Részletek:

A Konzuli Szolgálat oldaláról tájékozódva (nem győzöm promótálni önszorgalomból több, mint 1 éve!) új szabályok léptek érvénybe Olaszországban. A legújabb döntés nyomán az olasz beutazási korlátozások július végéig úgy néznek ki – az egyébként szinte napont változó, de jelenlegi – állás szerint, hogy:

Az EGT tagállamokból, így Magyarországról is 48 óránál nem régebbi, negatív PCR- vagy antigén gyorsteszt bemutatásával lehet belépni Olaszországba. Enélkül 10 napra karanténba kell vonulnunk. A 2 év alatti gyerekek mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól.

Olaszország július 31 teszt oltás nem fogad el karantén
Érdekelnek a hiteles utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Ezen túlmenően belépéskor kötelező bejelentkezni a tartózkodási hely szerint illetékes helyi egészségbiztosítási szervnél. Amennyiben Olaszország területén belül is szeretnénk utazni a régiók között, akkor ki kell tölteni ezt a nyomtatványt, és utazáskor magunknál kell tartani.

Olaszországban továbbra is érvényben van a szükséghelyzet, ami várhatóan július 31-ig így is fog maradni. A gyakorlatban ez azt takarja, hogy az ország régióit színek szerint osztályozzák a helyi járványügyi mutatók alapján. Arról, hogy melyik régióban éppen milyen korlátozások vannak érvényben, itt lehet tájékozódni. 

Olaszország teljes területén kötelező a maszkviselés, és este 10 és hajnali 5 között kijárási tilalom van, de a hírek alapján ezt a szabályt május végétől folyamatosan enyhíteni tervezik az alábbiak szerint:

A kijárási tilalom kezdetét a következő napokban 23 órára tolják ki. Június 7-től a kijárási tilalom már csak éjféltől lép életbe, majd június 21-től teljesen eltörlik – az MTI tudósítása szerint.

Van viszont már 8 ország, ahol elfogadják a magyar védettségi igazolványt és ahová korlátozás nélkül utazhat az, akinek már van. Természetesen hazafelé is szabad számukra az út, nem kell karanténba vonulni.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben