Orfű Medvehagyma Fesztivál 2023 program

Medvehagyma Fesztivál 2023: félszáz program vár Orfűn

by Kassay Tamás

Családi és gyerekprogramokkal, workshopokkal, kézműves ételekkel és italokkal várja a látogatókat az idei Medvehagyma Fesztivál április 15-16-án hétvégén, Orfűn. A jellegzetes, a Mecsekben bőven termő gyógynövény köré épülő rendezvényt 18. alkalommal tartják meg szombaton és vasárnap.

A Medvehagyma Fesztivál szervezői arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a tradicionális családi fesztivált 2023-ban 6 helyszínen félszáz programmal tartják meg Pécs közelében, a Mecsek csúcsai között, festői környezetben meghúzódó üdülőtelepülésen.

A Medvehagyma Fesztivál 2023-as programjai

A várhatóan napi több ezer érdeklődőt vonzó eseményen a medvehagymára épülő ételkülönlegességek mellett kézműves sörökkel, cider- és borkostolóval, helyi termelők étkeivel várják a látogatókat, a gyerekek szórakoztatásáról kézműves foglalkozásokkal, lovas programokkal, mesekönyv-bemutatóval, kisebb túrákkal, koncertekkel, kalandjátékokkal, népzenei és táncház-bemutatókkal gondoskodnak, a felnőtteket pedig az ökotudatosság jegyében zajló workshopok és extrém barlangtúrák is várják.

A medvehagyma lett Baranya gasztronómiai jellegzetessége

A mecseki erdőkben a tavasz hírnökeként felbukkanó, jellegzetes fokhagymaillatú, vér- és vesetisztítóként is ismert, vadon termő medvehagyma az utóbbi évtizedekben Baranya meghatározó gasztronómiai értékévé vált. A Mecsek erdeiben sok helyütt megtalálható, márciustól májusig gyűjthető gyógynövényt sokan az egészséges táplálkozással, a természetközeliséggel, a bioételek fogyasztásával kapcsolják össze.

A medvehagyma – népies nevén sásihagyma – szinte az egész országban előfordul, de a legtöbb a Mecsekben és a Bakonyban terem belőle. Sós íze miatt a sószegény diétát tartók számára is ajánlják, de fogyasztani friss, üde zöld leveleit célszerű, mert ha már virágot nevel, az íze élvezhetetlen lesz.

Az idei orfűi fesztivál programjairól – tematikára és helyszínre szűrhető módon – minden fontos infó megtalálható a Medvehagyma Fesztivál hivatalos oldalán.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben