Újra várja a diákok jelentkezését a protégé. mentorprogram

by Kassay Tamás

A protégé. mentorprogram első szemesztere során 16 fiatal pályázó dolgozhatott együtt olyan, a turizmus szakmában sikeres szakemberekkel, akikkel a mentoráltak személyre szabottan tervezhették meg karrierjüket, induló vállalkozásukat, vagy találhatták meg első munkahelyüket, illetve szakmai gyakorlati helyüket. A protégé. mentorprogram szervezői a sikeres első félév után kibővült mentor csapattal várják újra a turizmus szakon tanuló hallgatók jelentkezését a mentorprogramba.

A tavaly szeptemberben megalakult kezdeményezés záró eseményét a mentorprogramban résztvevők az Etyeki Kúria Borgazdaság vendéglátásában, egy borkóstolóval és sommelier előadással egybekötve ünnepeltek meg. A mentorok és mentoráltak egyaránt meghatódva meséltek a közös munkáról, az őket ért pozitív impulzusokról, és a hosszú távú tervekről.

“Ha arra gondolok, hogy ki voltam a protégé. előtt, és milyen messzire jutottam már most, erről álmodni sem mertem. Most mindenben lehetőséget látok, azelőtt bizonytalanságot.” –

mondta Semsei Rudolf (Vakvarjú) egyik mentoráltja.

A mentorommal a program lezárulta után is folytatni fogjuk a közös munkát, rengeteg tanultam tőle az elmúlt időszakban.” – mesélte Kiss Zsuzsanna (Marriott) egyik mentoráltja.

A mentorom tanácsainak köszönhetően nem csak tisztábban látom, hogy merre megyek majd tovább, hanem a családi vállalkozásunk forgalma is 200%-ra növekedett. Nagyon hálás vagyok mindenért!” – folytatta Papp Regina (Kirakós Budapest) mentoráltja.

Ma volt az első napom a szakmai gyakorlati helyemen, melyet a mentoromnak köszönhetek, és bár nagyon izgultam és hihetetlenül sok mindent kell még tanuljak, de a programnak köszönhetően sokkal magabiztosabban álltam ma be a recepciós pult mögé. És úgy érzem megtaláltam a helyem egy csoda csapatban. “- tette hozzá Galambos-Parti Regina (Aria Hotel) egyik mentoráltja.

Az első sikerünk az volt, hogy könnyedén felmondtam a munkahelyemen, mert az nem szívesen támogatta volna, hogy a tanulmányaimra több időt szánjak. A program végére letisztult előttem a kép és már látom milyen irányban szeretnék elindulni. Örülök, hogy néhány különleges emberrel, értékes kapcsolattal gazdagodhattam.” – mondta Kassay Tamás (Spabook) egyik mentoráltja.

A mentorprogram most újra megnyitja a jelentkezési lehetőséget olyan egyetemisták számára, akik turizmus szakon tanulnak, vagy érdeklődnek a turizmushoz köthető területek iránt. A mentorálási program a következő félévben tanácsadás szekcióval is kiegészül a már meglévő vendéglátás, a szálláshelyek, utazásszervezés és rendezvények, illetve a marketing témák mellett.

“Az igényeket látva bővül a mentor csapatunk is: a tavaszi félév során már 20 mentorral fogunk azon dolgozni, hogy segítsük a fiatalokat a tudatos karriertervezés érdekében. Fantasztikus érzés, hogy már most látjuk az összefogás eredményét, ez folyamatosan inspirál minket arra, hogy folytassuk a munkát.”

– mondta Horváth Viola, a protégé. mentorprogram alapítója.

A tavaszi szemeszterben induló program mentor csapata február 15-én, alkalomhoz illő módon, az Aria Hotel Budapest tetőteraszán, a High Note SkyBar-ban nyitotta meg hivatalosan a második mentorprogramot.

Protege. mentorprogram turizmus

A mentortalálkozó résztvevői (balról jobbra): Duca Andrea (HD GROUP Communications Agency), Tikosné Pál Bianka (Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központ), Bak Enikő (Danubius Hotels), Balázsi Péter (Ecorange Kft., My Little Melbourne, Cafecoach), Takács Márton (Moore Hungary), Galla Gergő (Barceló Budapest), Bánhalmi Kata (Skillcom, Skill trade, Piqniq Budapest), Darai-Nagy Judith (Smart travel), Tolnai Máté (Aria Hotel Budapest), Marx Ferenc (Aria Hotel Budapest), Kassay Tamás (Spabook), Papp Regina (We love Budapest, Kirakós Budapest), Szerepi Szabolcs (Etyeki Kúria Borászat), Angelus Barbara (Hard Rock Hotel Budapest), Kiss Márk (protégé., Tourism Club Franchise), Fazakas János (Visual Europe Group), Horváth Viola (protégé.)

A protégé. mentorprogram további tagjai:

Bosznai Károly (T-Day, Felix Kitchen & Bar), Galambos-Parti Regina (Aria Hotel Budapest, Bakancslista Magyarország), Kenderesy Nadin (Turizmus Kft.), Nemesvölgyi Attila (Babka, Babka Deli), Román-Ruszinkó Szabina (Vantage Deluxe World Travel), Semsei Rudolf (VakVarjú Éttermek, Budapest Party Service), Saás Petra (Fruccola)

“Várunk mindenkit a programban, aki a turizmusban képzeli el a jövőjét, de még bizonytalan, és szüksége lenne egy tapasztalt szakember tapasztalatára és segítségére. Hiszünk abban, hogy mindenki tehetséges valamiben, ezért célunk, hogy minél több fiatalnak segítsünk egyedi lehetőségek megtalálásában és a személyes álmaik megvalósításában, mindezt a turizmus területén.” – mondták a szervezők.

A kezdeményezés részletei elérhetőek a program social media felületein (Facebook, Instagram), és az alábbi linken: https://bit.ly/protegementorprogram2022

Protege. mentorprogram jelentkezés a 2. szemeszterre

Jelentkezés online, az alábbi linkre kattintva lehetséges: https://bit.ly/protegediakjelentkezes2022

Jelentkezési időszak: 2022.02.16. 12:00 – 2022.03.13. 24:00

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben