Ras al Khaimah két Guiness világrekord 2023 szilveszter tűzijáték Egyesült Arab Emirátusok

Egyszerre két világrekord született 2022 szilveszterén az Emirátusokban

by Kassay Tamás

A monumentális építészetéről és extravaganciájáról is híres Egyesült Arab Emírségek egyik öböl menti államában olyan ünnepséggel köszöntötték 2023-at, amellyel egyszerre két Guinness-rekordot is megdöntöttek.

Ras al Khaima (Rász ál Háimá) 12 perces lehengerlő fényshow és tűzijáték komopozíciójával 2 Guiness világrekordot döntött meg

Ras al Khaimah két Guiness világrekord 2023 szilveszter tűzijáték Egyesült Arab Emirátusok
A turizmus világának érdekes híreivel vár FB csoportunk, csatlakozz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Az Egyesült Arab Emírségek megszerezte az egyidejűleg működtetett legnagyobb számú multirotoros/drónos tűzijáték világrekordját, amelyet 671 drónnal hajtottak végre. Emellett a legnagyobb, multirotoros/drónok által alkotott légi felirat címét is bezsebelték, ez utóbbihoz kettővel több, összesen 673 drónt használtak.

„Nemcsak két új GUINNESS WORLD RECORDS™ címet állítottunk fel a #RAKNYE2023 ünnepségünkkel, hanem látogatók és lakosok ezreinek nyújtottunk egy olyan szilveszteri show-t, amelyet soha nem fognak elfelejteni” […] „Ez nagyszerű kezdete annak, ami egy rendkívül izgalmas és mozgalmas évnek ígérkezik számunkra, mivel tovább építjük Ras Al Khaimah hírnevét, mint a 2023-as év kihagyhatatlan úti célját”

– mondta Raki Phillips, a Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hatóság vezérigazgatója.

A látványos showban a legmodernebb drónok, nanofények, valamint ütemekre koreografált színek és formák szerepeltek.

A grandiózus show 4.7 kilométer hosszú szakaszon, egészen az 1100 méteres magasságot elérve zajlott.

Az új kezdetet jelző „Boldog új évet 2023” üzenettel zárult a fényjáték, majd a drónok zökkenőmentesen átváltottak az emírségek ikonikus „RAKashida” logójába, hogy ezzel utalást tegyenek magára a desztinációra. Az arab kalligráfia „kashida” fogalmából – egy vonal, amely egy szót alkotó betűket köt össze – inspirálódva a logó az emírség három, egyedülállóan felismerhető természeti elemét jelképezi: a tengert az örökös ár-apállyal, a sivatagot a hullámzó dűnékkel és a hegyeket a megdöbbentő magasságukkal.

Az ünnepségeket minden korosztály élvezhette a családias hangulatú fesztivál részeként. A nézőket az Egyesült Arab Emírségek legjobb DJ-i és művészei szórakoztatták egy villanyfényes koncerttel, karneváli előadásokkal, színpadi tömegkaraokéval. A káprázatos tűzijátékot az Al Marjan-szigettől Al Hamráig a parton sorakozó számos szállodából is látni lehetett, miközben sok ezren követték az ünnepséget élőben a raknye.com oldalon. Az ünnepségre több mint 30 000 látogató érkezett, és az emírségek szállodái teljesen megteltek, így ez volt az eddigi leglátogatottabb show a térség történetében.

A turizmus világának érdekes híreivel vár FB csoportunk, csatlakozz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben