rejtélyes halálesetek Bahamar luxus hotel Sandal resorts

Rejtélyes halálesetek egy bahamai luxus hotelben

by Kassay Tamás

4 amerikai turista lett rosszul a Bahama-szigeteken a héten, 3-an közülük (2 férfi és 1 nő) életüket vesztették, egyelőre nem tudni, mi okozta hirtelen rosszullétüket − írta a The Guardian brit napilap.

Chester Cooper, az ország ügyvivő miniszterelnöke pénteken azt közölte, a rendőrség vizsgálja a halál okát, de egyelőre nem merült fel idegenkezűség gyanúja. A miniszterelnöki hivatal kommunikációs vezetője, Latrae L Rahming twitteren közölte, hogy a halálesetek az Exumán található Sandals Emerald Bay luxus hotelben történtek.

A Sandals képviselője a People magazinnak adott nyilatkozatában megerősítette a haláleseteket, és azt mondta, hogy a vállalat „aktívan dolgozik azon, hogy minden lehetséges módon támogassa mind a nyomozást, mind a vendégek családját”.

rejtélyes halálesetek Bahamar luxus hotel Sandal resorts

Michael Darville egészségügyi miniszter elmondta, hogy az Exumában található hotel több vendége csütörtökön kezdett panaszkodni hányingerről és szédülésről. Közülük később hármat holtan találtak, a negyediket pedig légi úton New Providence-sziget kórházába szállították. 

Jóllehet minden jel elszigetelt esetekre utal, egészségügyi szakértők és orvosok szintén bekapcsolódtak a vizsgálatba, hogy teljes biztonsággal kizárják a közegészségügyi veszélyt − tette hozzá a miniszter.

Vélemény: nem voltam ott, sajtóhírekből tudok csak táplálkozni, de igen csekély a valószínűsége annak, hogy véletlenszerű tragédiákról legyen szó. Elsőre arra tudok gondolni, hogy ételmérgezés történt, ami nem jelenti automatikusan azt, hogy rossz lenne a hely higiéniája. Meglepően kevesen tudnak róla, de bizonyos halak, illetve rák félék elkészítése és fogyasztása különös odafigyelést igényel. 4 évvel ezelőtt Thaiföldön lett rosszul egy magyar társaság, amelynek egyik tagja végül meg is halt a vacsorára elfogyasztott, vajhalként hivatkozott, de valójában makréla haltól.

A halak és rákok esetében a megfelelő hőmérsékleten való tárolás az, ami a leginkább fontos, ugyanis, ha a hőmérséklet nem elég alacsony, akkor a bennük található baktériumok, illetve toxinok elszaporodhatnak. Ezeket ráadásul a hő sem pusztítja el, így főzés után is megtalálhatóak a halak húsában.

Michelin csillagos helyen is került már mérgező hal az asztalra, szóval nem mondhatjuk azt, hogy 100% biztonságban vagyunk csak attól, mert egy hely jól néz ki, drága, esetleg jó híre van. Természetesen fontos és a kockázatot csökkenti, de ha valaki nincs teljesen tudatában annak, hogy mit vesz a szájába, az mindenképpen kockázatot vállal. Igaz, hogy ebben a díjnyertes étteremben éppenséggel pontosan tudta a vendég, hogy mit eszik, sőt külön kérte a séftől a mérgező fogást.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben