A Seychelle-szigetek eltörölte a beutazási korlátozásokat, visszatér a járvány előtti teljes szabadsághoz

by Kassay Tamás

A Seychelle-szigetekre történő beutazás 2022. december 1-jétől, csütörtöktől ismét a Covid előtti protokollok szerint történik, mivel a Seychelle-szigetekre történő beutazáshoz az utolsó koronavírus miatt bevezetett utazási követelményeket is eltörlik. Egészen november 30-ig csak teljes oltottsággal rendelkező utasokat engedtek be szabadon, a többieknek tesztelni kellett. Ez mostantól megszűnik.

December 1-jétől a Seychelle-szigetekre érkező oltatlan és részlegesen oltott látogatóknak nem kell negatív PCR- vagy antigéntesztet bemutatniuk az országba való belépéshez.

Hasonlóképpen, a teljesen beoltott utasoknak sem kell igazolniuk az oltottságukat.

Ugyanakkor, minden látogatónak ki kell töltenie az online utazási nyilatkozatot az elektronikus határellenőrzési govtas rendszerben, és érvényes utasbiztosítást kell kötnie, amely a COVID-19-cel kapcsolatos esetleges költségeket is fedezési.

FONTOS: a cikk megjelenésének pillanatában a Konzuli Szolgálat oldalán még nem található meg az információ, amelyet a Spabook saját forrásból, elsőként közöl a magyar utazóközönséggel. Seychelle hivatalos felületein viszont már megtalálható a rendelkezés, tehát december 1-től hivatalos.

Az ügyet kommentálva Sherin Francis turizmusért felelős főtitkár kijelentette, hogy ez azt jelzi, hogy az ágazat talpra állása majdnem teljes. Mivel a Seychelle-szigetek kis szigeti célállomásként nagymértékben függ a turizmustól, szükségünk volt arra, hogy az utolsó ilyen intézkedéseket is megszüntessük, és hogy az utazás a lehető legakadálymentesebb legyen.

A Seychelle-szigetek 2022-ben várhatóan 330 000 látogatóval zárja az évet, ami 50 000 beutazóval kevesebb, mint a 2019-ben regisztrált szám, az elmaradás 13%.

„2021. március 15-hez hasonlóan 2022. december 1-je is emlékezetes dátum lesz a Seychelle-szigetek számára. Sok kockázatot vállaltunk a helyi idegenforgalmi ágazatunk helyreállítása során, és ez meghozta gyümölcsét. Ma, amikor a desztináció érkezési számai az egekbe szöknek, és elérik a járvány előtti számokat, egy újabb fontos pillanatot jelölünk meg az utazók számára. Ez egy újabb mérföldkő az iparágunk számára, és arra számítunk, hogy ez a döntés fellendíti a kis desztinációnkba irányuló utazásokat”

– mondta Sherin Francis a Seychelle-szigeteki turizmusért felelős főtitkár.

A Seychelle-szigeteki nyaralást tervező látogatókat arra ösztönzik, hogy szálláshelyüket és szabadidős tevékenységeiket engedéllyel rendelkező helyi szolgáltatókon és üzemeltetőkön keresztül foglalják le.

A 115 szigetből álló Seychelle-szigetek egy érintetlen paradicsom, amely türkizkék vizéről és smaragdzöld esőerdeiről híres, és a világ egyetlen gránitszigetekből álló szigetcsoportja. A Seychelle-szigetek valóban egy másik világ, a Seychelle-szigetek egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek biztosan megragadják a világ minden tájáról érkező vándorok szívét.

2023-ban utazók számára olcsóbb utazást tehet lehetővé a Sofia-ból Mahéba induló új közvetlen járat.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben