STR nemzetközi turisztikai verseny BGE KVIK győztes

Nemzetközi turisztikai versenyt nyert a BGE KVIK csapata, a Corvinus is remekelt

by Kassay Tamás

Ismét nemzetközi versenyen remekelt a BGE hallgatóiból álló csapat, amely ezúttal a Smith Travel Research (STR) piacelemzési versenyén aratott győzelmet. A versenyt idén először félig helyszíni jelenléti formában tartották meg. Az STR Share Center támogatásával a szervező a tavalyi (és immáron idei is) verseny győztes intézménye, a BGE KVIK volt.

Az STR a legnagyobb szállodai adatbázissal rendelkező nemzetközi tanácsadó vállalat, az STR SHARE Center tartja a kapcsolatot a szakmai szereplőkkel és a képzőhelyekkel. Az egyetemistáknak megrendezett online verseny több éves múltra tekint vissza. Ezeken a megmérettetéseken az adatbázis elemzésén van az elsődleges fókusz.

2022-ben szoros küzdelem volt az első 3 helyért, végül az idei STR Közép-Kelet-Európa versenyt ismételten a BGE KVIK csapat nyerte meg és La Fondation pour la Formation Hôtelière által felajánlott pénzdíj mellett regisztráció nélküli jogot nyert a világversenyen való részvételre. A verseny második helyezett csapata a Budapesti Corvinus Egyetemről, a harmadik helyezett a University of Primorska (Szlovéniából), a negyedik helyezett pedig a Singidunum University (Szerbiából) érkezett.

A csaknem 3 hónapig tartó felkészülés után végül 7 csapat mérte össze tudását. A versenyen idén már személyes jelenlétre is volt lehetőség, ennek megfelelően találkozott egymással a University of Rijeka, a Vilnius University of Applied Sciences VIKO, a Budapesti Corvinus Egyetem és a BGE KVIK csapata. Mellettük online jelentkezett be a Prague University of Economics and Business, a Singidunum University, és a University of Primorska.

A résztvevőket Dr. Kiss Kornélia a Turizmus Tanszék vezetője köszöntötte a helyszínen, a versenyt online Duane Vinson, az STR Share Center alelnöke nyitotta meg.

STR turisztikai piacelemzési verseny

Az elemzések 30 perces bemutatóit szakemberekből álló, négytagú zsűri értékelte. A zsűri taghai idén:

  • Szó Árpád (HR vezető, Kempinski Hotel Corvinus Budapest),
  • Tomislav Ceh (igazgató, PKF Hospitality Group),
  • René Angoujard (senior szállodai ügyvezető), és
  • az akadémia részéről Dr. Muhi Béla vendégprofesszor (Educons University).

A győztes KVIK csapat tagjai:

STR nemzetközi turisztikai verseny BGE KVIK győztes
Fotó: BGE
  • Annisa Husnul Latifah,
  • Jessica Guzman Zapata,
  • Mỹ Linh és
  • Linh Nguyen turizmus-menedzsment szakos hallgatók.

Felkészítő oktatók:

  • Karakasné Dr. Morvay Klára (Vendéglátás Tanszék) és
  • Dr. Szabóné Dr. Erdélyi Éva (Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék).

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben