Idős hölgyek Lamborghini-vel pózoltak Szardínián

by Waterfan

Szardínia híres arról, hogy kiemelkedően hosszú a szigeten élők átlagéletkora. Most bebizonyosodott, hogy a helyiek lelke nem öregszik, fiatal suhancokhoz hasonló lelkesedéssel álltak modellt egy Lamborghini Huracan mellett, Adriano Cisani fotós műalkotásának kedvéért.

Adriano Cisani: Take me to church

A kép címe: Vigyél templomba. Azt sajnos nem sikerült kiderítenem, hogy a szárd nénik valóban a villámgyors hintóban érkeztek-e a kis templom előtti térre, viszont ami biztos, az az, hogy aktívan közreműködtek a sokatmondó alkotás elkészítésében. Hogy miért sokatmondó? Mert mindenkinek mást mesél, de hogy valamit mond, az egészen bizonyos.

A Földközi-tenger partján végzett kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy a társas interakciók legalább olyan nagy szerepet játszanak az élettartam hosszában, mint a gyakran ismételgetett egészséges életmód, megfelelő táplálkozás és a gyakori mozgás. Szardínián az idősek is pezsgő szociális életet élnek.

A családtagok odafigyelése, valamint a gyakori közösségi események segítenek a mentális egészség megőrzésében, amely a szintén nagyban támogatni tudja, hogy az emberek hosszú és aktív életet élhessenek.

Lamborghini Giro Szardínia – a gazdagok programja

Vannak olyan élmények, amelyeket csak Olaszország adhat nekünk, és ezt az Automobili Lamborghini nagyon jól tudja. Ezért jött létre az Esperienza Giro Sardegna, egy olyan exkluzív utazás, amely 30 szerencsés Lamborghini tulajdonost vezet körbe a szigeten a lélegzetelállító strandok, a jellegzetes szárazföldi helyek és a Costa Smeralda éjszakai életének mentén.

A vezetés öröme kanyarról kanyarra erősödik és csendesül, lüktet, mint az érzelmek az olaszok szívében. A dombok, sziklák, kanyarok között újra és újra feltárul a Földközi-tenger egyik legszebb szigetének lélegzetelállító kilátása a kristálytiszta tengerre. Aki hallott már élőben ilyen járműveket, az pontosan tudja, sőt érzi még így olvasva is, hogy 30 darab V10-es és V12-es motor milyen szimfonikus zenekart jelent.

2019-ben megnyílt a Lamborghini Porto Cervo Lounge, ami exkluzív környezetben várja mindazokat, akik fogékonyak az ilyen élményekre és nem utolsó sorban meg is tudják azt fizetni. Azt azért tudni kell, hogy a szigetnek ez a része egyúttal Olaszország legexkluzívabb tengerparti üdülőhelye is.

Szardínia dióhéjban

Szardínia a Földközi-tenger 2., Európa 8. és a világ 46. legnagyobb szigete, Olaszországtól nyugatra, Korzikától délre helyezkedik el. Olaszország különleges autonómiával rendelkező régiója. Területe 24090 km², lakossága 1,6 millió fő. Szardínia klímája jellegzetesen mediterrán: télen enyhe, nyáron száraz és meleg, ajánlom is, hogy júniustól szeptember végéig keresse fel, akinek van rá lehetősége! A többi hónapban is lehet jókat kirándulni, de az már nem a tengerben strandolás időszaka.

A szigeten élő nép a szárd, akik szigorúan véve „nem olaszok„, avagy talán inkább függetlenek. A szárd independentizmus (szárd nyelven indipendentismu sardu) egy társadalmi, kulturális és politikai irányzat, amely Szardínia Olaszországtól való függetlenedését szeretné elérni és ehhez demokratikus eszközöket használ. Az irányzat hívei szerint a szárd egy állam nélküli nemzet, az olasztól független saját történelemmel, nyelvvel és kultúrával.

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is.
Oszd meg másokkal is, hogy teret kaphasson a pozitív tartalom a neten!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben