Szaúd-Arábia 96 órás ingyen vízum

Szaúd-Arábia újít : 96 órás ingyenes tranzit vízumot vezet be az arab ország

by Polisor Bettina

Szaúd-Arábia Külügyminisztériuma többek között a Szaúdi Turisztikai Hatósággal, valamint a SAUDIA és a Flynas légitársaságokkal együttműködve hétfőn bejelentette az új stopover vízum bevezetését. Az ún. stopover (közbenső leszállást biztosító) vízum mostantól lehetővé teszi az utasok számára, hogy akár 96 órán át Szaúd-Arábia területén maradjanak, és felfedezzék annak páratlan történelmi és kulturális látnivalóit.

Új, 96 óra érvényességű e-tranzit vízum Szaud-Arábiában

Az új vízum bevezetésével az arab ország nem titkoltan a turizmus élénkítését és az egyébként egyre kedveltebb úticélnak számító Szaúd-Arábia elérhetőbbé tételét célozza meg. A célkitűzések fényében a stopover vízum szélesebb körben, több ország polgára által igényelhető, mint a hagyományos e-vízum.

Jó hír, hogy a stopover vízum a külön regisztrációhoz kötött iszlám zarándoklaton való részvételre is használható, amelyre a SAUDIA-n és a Flynas-on keresztül foglalható repülőjegy. A stopover vízummal rendelkezők egyébként egy ingyenes egyéjszakás szállodai tartózkodásra is jogosultak, amennyiben a foglalást a SAUDIA-n keresztül bonyolítják. Fontos: az utasnak rendelkeznie kell a hazautazást, vagy továbbutazást biztosító repülőjeggyel ennek a vízumnak a speciális jellegéből adódóan.

Természetesen annak, aki hosszabb idejű tartózkodást tervez az arab országban, továbbra is lehetősége van az eVisa Portal nevű elektronikus felületen kérelmezhető elektronikus vízum igénylésére. Az e-vízummal kapcsolatos részletes információk a Konzuli Szolgálat honlapján elérhetőek.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a vízum biztosította tartózkodás idejéből, az igénylők segítése és inspirálása céljából különböző, 24, 48, 72 és 96 óra alatt bejárható, és az ez idő alatt a legtöbb nevezetességet érintő itinerek kerülnek kidolgozásra.

Szaúd-Arábia 96 órás ingyen vízum
A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

A szaúdi stopover, avagy tranzit vízum automatikusan és ingyenesen kérelmezhető lesz a légitársaságok foglalási platformjain minden olyan utas számára, akik a végső úti céljukhoz a SAUDIA vagy a Flynas légitársaságok valamelyikével jutnak el, továbbá közvetlenül bármely szaúdi repülőtéren igényelhető. Maga az igénylési folyamat pár percig tart, amit már az utazás előtt legfeljebb 90 nappal is elvégezhetünk.

A légitársaságok Szaúd-Arábiába irányuló kapacitása 2023 első negyedévében várhatóan több mint 65%-kal nő 2022 azonos időszakához képest, amikor is a tíz legforgalmasabb nemzetközi útvonal közül négy Szaúd-Arábiába vagy Szaúd-Arábiából indult. A vízum bevezetése tehát egy újabb mérföldkő, amely hozzájárul Szaúd-Arábia azon elképzeléséhez, hogy 2030-ra az ország elérje az évi 100 millió látogatót.

A Wizz Air is elrepít már Szaúd-Arábia 2 városába is, Rijád és Jedda repülőtereire, ráadásul most oda-vissza 8000 forintos áron rengeteg hely foglalható még.

Szaúd-Arábia utazás szervezésében, online szállásfoglalással segíti a magyar utazókat megbízható partnerünk.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben