Online is elérhető kalandtérképpel fedezhetjük Magyarország számos turisztikai attrakcióját

by Polisor Bettina

Elkészült a Szigetközi kalandtérkép, amely Mosonmagyaróvár és Pannonhalma között 101 turisztikai attrakciót mutat be, segítve a látogatókat a programok és lehetőségek megtalálásában – írja az MTI.

Magyarország tele van szebbnél szebb természeti értékekkel, turisztikai régiókkal, azonban csak kevés helyen használják ki a térségek a bennük rejlő lehetőségeket – mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára csütörtökön Győrben, a kalandtérkép bemutatóján. 

„Sok turisztikai régió problémája, hogy még az ott élők sem mindig tudnak arról, milyen látványosságok vannak helyben, azonban egy térség akkor tud fejlődni és jobb szolgáltatást nyújtani, ha a turizmus szereplői ismerik egymást, és együtt dolgoznak”

– emelte ki Révész Máriusz

A kalandtérképet 72 ezer példányban nyomtatják ki, és online is elérhető

Szigetközi kalandtérkép

Az államtitkár felidézte, hogy az első kalandtérkép, amely összefogta egy térség lehetőségeit, a Tisza-tavi kalandtérkép volt. Ennek sikere nyomán szerkesztette a Szigetközi kalandtérképet az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, együttműködve a helyi szereplőkkel.A kiadvány egyik oldalán a látványosságok, programok, szállások és éttermek térképre rendezve, míg a hátoldalán ezek rövid leírásai és internetes elérhetőségei szerepelnek.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtizedben a szigetközi és a pannonhalmi térségben újabb lehetőségek nyíltak meg, egyebek mellett azzal, hogy kerékpárutak épültek vagy azzal, hogy a dunai ágrendszerben ismét van víz, továbbá kiemelte, hogy a természeti adottságok felfedezését a koronavírus-járvány is segítette, mert az emberek olyan helyeket kerestek, ahol nincs zsúfoltság.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben