Kalandokkal vár a Szlovák Paradicsom

by Kassay Tamás
Szlovák paradicsom túra kirándulás extrém sport szenior turizmus

Szlovákia télen-nyáron jó ötlet, ha aktív kikapcsolódásra vágyunk, és ezt a tegnap megtartott sajtótájékoztatón meggyőzően prezentálták is a budapesti Szlovák Intézetben. Mint megtudtam, a Szlovák Paradicsom 300 kilométer túraútvonallal, 400 kilométer bringaúttal, vadvízi evezéssel, via ferrata útvonalakkal várja mindazokat, akiket elvarázsolnak a hegyek, de van még arra sok más érdekesség is, lássuk:

Bemutatkoznak a Szlovák Paradicsom látnivalói

Janka Skokanová, Káposztásfalva polgármestere, valamint Jana Barbuščáková, az Iglói Turisztikai Hivatalának képviselője meséltek videós bemutatóval be a Szlovák Turisztikai Képviselet sajtóeseményén a budapesti Szlovák Intézetben.

Szlovák Paradicsom túra kirándulás extrém sport
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park elsősorban az aktív kikapcsolódás, túrázás, kirándulás szerelmesei várja, de azok számára is szép látnivalókat kínál, akik eddig még kényelmesebbre vették a figurát. A közelben vannak fürdők is, aki elfárad, fog találni helyet a láblógatáshoz.

A nemzeti parkban 300 kilométer turistaútvonal egészül ki via ferrata útvonalakkal, amiket természetesen elláttak a továbbhaladáshoz szükséges kapaszkodó alkalmatosságokkal.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Aktív pihenés, extrém sport Szlovákiában

Ahogy az idők haladnak, már többet kell, hogy kínáljon egy úti cél az “egyszerű” kirándulásnál, és ezt Szlovákia meg is teszi. A túrázáson túl lehetőségünk vadvízi evezni, sziklát mászni (télen jégmászás lesz belőle), sétarepülni, lovagolni de aki a földön érzi jobban magát, nordic walking műfaját is kipróbálhatja, vagy nyeregbe is pattanhat és kerékpározhat a 400 kilométer hosszú kiépített bicikliút hálózaton.

Szlovák Paradicsom turisztikai kártya

A Szlovák Paradicsom & Szepesség turisztikai kártya különféle kedvezményekre jogosít, és minden turista megkapja, aki legalább 2 éjszakát megszáll a régió területén lévő partner szálláshelyek valamelyikén.

Szenior és akadálymentes turizmus

Soňa Jelínková a Szlovák Turisztikai Képviselet budapesti képviseletének vezetője és nyugodtan mondhatom, hogy szíve, kiemelte, hogy Szlovákia az idősebb korosztály igényeire is odafigyel. Kiemelt prioritásnak tekintik, hogy a szenior utazók is élménygazdag utazásokon vehessenek részt és az ő igényeikhez is igazítják az attrakciókat. Fontos szempont az akadálymentesítés és a könnyű hozzáférhetőség.

Beutazás Szlovákiába

Korábban Magyarország és Szlovákia már kötött kétoldalú megállapodást, a mindenkor aktuális beutazási szabályok a Konzuli Szolgálat oldalán érhetők el.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.