Szlovénia beutazás védettségi igazolvány karantén Bahrein szabadon utazhatunk

Újabb 2 országba utazhatunk szabadon – védettségi igazolvánnyal

by admin

Újabb 2 országból lehetséges a beutazás Magyarországra karantén nélkül, védettségi igazolvány birtokosai számára. Magyarország megállapodást kötött Szlovénia és Bahrein kormányával arról, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolványait és az állampolgáraik számára szabad utazást tesznek lehetővé az országaik között. A külügyminiszter bejelentésében megjegyezte, hogy a teljesen mindegy, milyen vakcinával oltották be az utast, ugyanazok a szabályok és könnyítések érvényesek mindegyikre.

Szombattól szabad az utazás Szlovéniába védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok számára

A Szlovéniába történő beutazás során a megállapodás értelmében elfogadják a Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező összes típusú oltást, így a kínai és az orosz vakcina is zöld utat kapott. Ez azt jelenti, hogy az oltással rendelkezők számára megszűnt a tesztelési, valamint a karantén kötelezettség is, részükre teljesen szabad mozgás biztosított az országok között. Ugyanez lép életbe Bahrein vonatkozásában is

Hétfőtől Bahrein és Magyarország között oltási igazolvánnyal karantén és teszt nélkül lehet utazni

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Bahrein az első országok között volt, amely használni kezdte a Sinopharm vakcináját. Megjegyezte, hogy a magyar szakemberek sok segítséget kaptak Bahreintől dokumentációk, valamint felhasználási tapasztalatok formájában. Nyilatkozata szerint ezen támogatás nélkül a magyarországi engedélyezési folyamat is lassabb lett volna, így szerinte ma akár tízezrekkel kevesebben lennének beoltva. A külügyminiszter a hétvégén is több tárgyalást folytat majd külföldi kollégáival és vélhetően számíthatunk arra, hogy jövő hét elején újabb megállapodásokat fognak majd bejelenteni. A Spabook ezekről is be fog számolni minden nyilvánosan tudható részlettel együtt, ahogy eddig is:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben