Szlovénia home office kötelező teszt védettségi igazolvány

Szlovénia bedurvult, home office-ban is kötelező tesztelni, vagy oltakozni

by Kassay Tamás

Szlovénia előírta, hogy az otthonról dolgozóknak is rendelkezniük kell védettségi igazolással, amit vagy negatív teszteredménnyel, vagy oltással, vagy gyógyultsággal lehet megszerezni. A döntésről a Munka- és Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium kedden, a kormány korábbi rendeletét értelmezve számolt be, tudósított az MTI.

Utazós szakportálként más országok belügyeivel nem szoktunk foglalkozni, ugyanakkor néhány esemény olyan horderejű, amiről érdemes tudni a nemzetközi világ iránt érdeklődőknek, különösen, mert az ilyen lokális akciókból könnyen lehet szélesebb körű intézkedés is, ha valakinek megtetszik a példa.

Idén nyáron többször is utaztam Szlovéniába, pontosan azért, mert egyszerű volt a beutazás és nagyon szabadon lehetett élvezni a nyári programokat. A mostani lépések viszont intő jelek a turisták számára, hogy rendelkezzenek a megfelelő dokumentumokkal, legyen náluk maszk, és számítsanak arra, hogy oltottság hiányában számos szolgáltatást nem vehetnek igénybe, ha nincsen friss negatív teszteredményük. A mindenkor aktuális szabályokról a Konzuli Szolgálat oldalán érdemes tájékozódni, a napi elindulás előtt is, ha Szlovénia az úti célunk.

Szlovéniában otthoni munkavégzésnél is kell védettségi igazolvány

A szlovén minisztérium bejelentette: minden olyan személynek rendelkeznie kell oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel, aki közvetlen kapcsolatba lép másokkal, olyan intézményben dolgozik, vagy olyan tevékenységet folytat, ahol fennáll a vírus terjedésének veszélye. A kivételek között pedig nem szerepel az otthoni munkavégzés.

EZÉRT AZOKNAK IS, AKIK OTTHONRÓL DOLGOZNAK, HETENTE KELL KORONAVÍRUS-TESZTET VÉGEZNIÜK, AZ EREDMÉNYRŐL PEDIG ÉRTESÍTENIÜK KELL A MUNKÁLTATÓJUKAT.

A ljubljanai kormány döntése értelmében múlt szerdától az állami és a magánszektorban egyaránt mindenkinek rendelkeznie kell QR-kóddal ellátott Covid-igazolvánnyal. Ez vonatkozik az ügyfelekre is. Bárki bármilyen szolgáltatást vesz igénybe, ahhoz védettségi igazolást kell felmutatnia. Kivételt képeznek az alapvető élelmiszereket forgalmazó üzletek, illetve gyógyszertárak, de csakis abban az esetben, ha nem bevásárlóközpontokban működnek.

NOVEMBERTŐL AZ ÁLLAMI HIVATALOKBAN PEDIG MÁR NEM LESZ ELÉG A NEGATÍV TESZT. CSAKIS OLTÁSI VAGY GYÓGYULÁST TANÚSÍTÓ IGAZOLÁSSAL VÉGEZHETIK MUNKÁJUKAT A DOLGOZÓK.

A szigorítások hatására az elmúlt egy héten nőtt a beoltottak száma Szlovéniában. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 093 723-an kaptak védőoltást, közülük 971 401-en már a második adagot is. Ez az oltásra jogosult lakosság 52, illetve 46 százaléka.

Turizmus hírek csoport várja az utazás precíz hírei iránt érdeklődőket.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben