Szlovénia büntetés Magyarország vörös országok 400 euró bírság határon

Szlovénia újra vár: szabad lett az út az ékszerdoboz felé

by admin

Lazítottak a pandémiás intézkedéseken Szlovéniában, ahol újra megnyíltak a kapuk a nemzetközi turizmus és utazások előtt. Külön öröm az új hír, miszerint oltással teljesen szabaddá vált az utazás.

Szlovénia a fenntarthatóság mintapéldájaként ideális választás lehet azok számára, akik a biztonság szem előtt tartásával, tömegmentes és 5 csillagos élményeket keresnek.

A szlovén kormány bejelentette, hétfőtől kinyithatnak a legfeljebb 30 szobával rendelkező szállodák, valamint a narancssárga és sárga zónába tartozó régiók éttermei és belső helyiségei. A belföldi és nemzetközi turizmus beindulását segítheti, hogy Szlovénia a világ egyik legzöldebb és legfenntarthatóbb országa.

„Az utazási szokások megváltozásával egyre inkább előtérbe kerülnek a természetközeli, biztonságos és tömegmentes desztinációk. Szlovénia páratlan természeti környezet és kedvező adottságai mellett 2021-ben Európa Gasztronómiai Régiója házigazda szerepét is betölti, így az ország a természeti kincsek mellett a kulináris élvezeteket keresők számára is ideális úticél lehet. Ráadásul a biztonságuk és egészségük miatt sem kell aggódniuk az ideérkezőknek, azt ugyanis a közelmúltban indított Green&Safe program garantálja.”

– mondtaMaja Pack, a Szlovén Turisztikai Hivatal elnöke bizakodásának adott hangot az újranyitás kapcsán

Szlovénia 2020-ban dolgozott ki egységes sztenderdeket a biztonság, fenntarthatóság és helyi közösségek támogatásának szem előtt tartásával. A Green&Safe programba bevont, mintegy 5000 szlovén turisztikai szereplő által elfogadott irányelvek a legmagasabb szintű nemzetközi higiéniai előírásoknak is megfelelnek. A kimagasló erőfeszítések elismeréseként Szlovénia elsők között kapta meg az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTCC) által kiadott, biztonságos ország pecsétet.

Szlovénia biztonságos úti cél

Külföldi állampolgárok jelenleg Szlovéniába 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel utazhatnak, illetve ha 21 napnál több, de 6 hónapnál nem régebbi orvosi papírral bizonyítják, hogy már átestek a fertőzésen.

Szlovénia minden COVID-19 oltási igazolással rendelkező külföldi állampolgárt karanténkötelezettség nélkül fogad, amennyiben az alábbi kritériumok teljesülnek:

  • Biontech/Pfizer vakcina esetén 7 nap eltelt a második oltást követően
  • Moderna vakcina esetén 14 nap eltelt a második oltást követően
  • Janssen vakcina esetén 14 nap eltelt az első oltást követően 
  • Sputnik V vakcina esetén 14 nap eltelt a második oltást követően
  • Sinopharm vakcina esetén 14 nap eltelt a második oltást követően
  • AstraZeneca vakcina esetén 21 nap eltelt az első oltást követően

Minden más esetben a beutazóra 10 nap karanténkötelezettség vár. A magyar védettségi igazolványt az oltások típusától függetlenül elfogadják a két ország között létrejött bilaterális egyezmény nyomán.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben