teljes lezárás jöhet Olaszország 2 3 4 hét

Teljes lezárás jöhet Olaszországban 2-4 hétre – így érnének el jelentős javulást a mielőbbi nyitás érdekében

by Waterfan

Olaszország szigorú, teljes lockdown bevezetéséről dönthet, amennyiben az egészségügyi miniszter tanácsadója, Walter Ricciardi szavait megfogadja az újonnan felállt olasz kormány – tudósít a Corriere della Sera. Intézkedés még nincsen, de a helyi sajtó címlapon tárgyalja a lehetőséget és a pro kontra érveket.

Walter Ricciardi professzor, az egészségügyi miniszter tanácsadója tegnap élesítette a bombát, amikor úgy fogalmazott, hogy a 2020 márciusihoz hasonló, azonnali, országos, több hétig tartó szigorú lezárásra van szükség ahhoz, hogy a járványhelyzet elfogadható szintre javuljon.

Ricciardi megmagyarázta, hogy miért nem fogadták el eddig ezt a javaslatát. Szavai szerint: „az előző miniszterelnök és néhány miniszter nem értett egyet ilyen erős intézkedések elfogadásában.”

Az idők azonban változnak, ugyanis Mario Draghi (az Európai Központi Bank egykori elnöke) vezetésével új olasz kormány alakult február 13-án szombaton, amely a nemzetközi közvélemény szerint is a legjobb dolog, ami történhetett az olasz vezetéssel a jelenlegi helyzetben. Ennek nyomán könnyedén elképzelhető, hogy másfajta intézkedéseket is láthatunk majd, mint az előző vezetés idején.

„Úgy gondolom, hogy Roberto Speranza egészségügyi miniszter meg van győződve erről az új szakaszról a védekezésben, remélem, hogy Draghi miniszterelnök elismeri és a kormány támogatja, de ez a kormánytól függ”

– ismételte tegnap este Ricciardi

Meddig lehet lezárva Olaszország?

Akár két, három, négy hét lehet , ez attól függ, hogy mikor érjük el a célt”- magyarázta Ricciardi. A professzor által támogatott stratégia a merevebb, szigorúbb lezárással párhuzamosan szeretné elérni a nyomon követési, kontaktkutatási és oltási program megerősítését. Az egészségügyi miniszter elé 3 akciópontos javaslatot terjesztett azzal a céllal, hogy a vírus terjedését 100 ezer lakosra vetítve 50 eset alatt korlátozzák, amely Olaszországban a fehér besorolás, amely lényegében már a szabad életnek felel meg.

De mi az oka annak, hogy ilyen szigorú irányt vetett fel a szakember? Ricciardi azt reméli hogy az új kormány stratégiája”NO Covid„, és ésszerű időn belül visszavezetik az országot a normalitás perspektívájába. A szakember szerint egy drasztikus, szigorú, de nem túl sokáig tartó lépés után

Közelebb jutnánk a normális élethez való visszatéréshez és a gazdasági fellendüléshez, amint ezt Kína, Tajvan, Dél-Korea, Ausztrália, Új-Zéland példája bizonyítja. Most az USA, Németország és Dánia is ebben az irányban halad„.

Ezeket az országokat a Spabookon nagyon sok hónapja hozom példaként és többször is szorgalmaztam, hogy vegyünk róluk példát.

Szinte kizárólag a vakcinára hagyatkozni – ma már látjuk – azt jelentette, hogy nagyon elhúzódik a korlátozások időszaka, szemben azokkal az országokkal, ahol már réges-rég szabadon élhetnek az emberek, egyetlen dolgot kivéve: a nemzetközi utazás nem működik, vagy nagyon szigorú feltételekhez van kötve. De Új-Zélandon például tömegek ünnepeltek szilveszterkor, méghozzá maszk nélkül. Mert egyszerű belátni: ha nincs az országban fertőzött, akkor korlátozásokra sincsen szükség. Pár ország erre rájött és meglépte. A többieket meg láthatjuk és mi is tapasztalhatjuk.

A mostani olasz fejleményekre a Spabook szintén számított, és a tömegek eufórikus ünneplésekor azonnal megírta a valós helyzetet az Olaszországban élő utazó blogger, Én&Italy értesülései, tapasztalatai és lektorálása alapján. Szó nem volt újranyitásról, ez egy hibás interpretáció, ami félreértelmezéshez vezetett a közvéleményben. Akit érdekel mélyebben a háttér, itt elolvashatja:

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz. Kövesd az oldalt és kérj hírlevelet, ha igazán érdekel az utazás és a turizmus helyzete és szeretnél tájékozott lenni!

Biztonságos utazást és tervezgetést,
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser,
vendégélmény tanácsadó

címlap: rottonara
szakmai támogatás: Én&Italy

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben