Thaiföld 2022. április 1-től feloldja az előzetes tesztelési kötelezettséget

by Kassay Tamás

Az utazók anélkül léphetnek be Thaiföld területére, hogy az utazást megelőző 72 órán belül tesztelniük kellene. A thaiföldi COVID-19 Helyzetkezelő Központ (CCSA) ma jóváhagyta a nemzetközi turistákra vonatkozó, beutazást megelőző tesztelési kötelezettség 2022. április 1-jétől történő feloldását, mivel a királyság négyfázisú tervet készít elő a COVID-19 világjárvány endémiává történő visszaminősítésére.

A TAT Newsroom részletesen tájékoztat az aktuális információkról, és a hivatalos irányelvekről a Thai Királyi Kormányzati Közlönyben meghirdetett rendelkezések alapján. A thaiföldi beutazás mindenkori szabályai itt érthetők el, ahogyan a belépési engedély kérelem: https://tp.consular.go.th/

Thaiföld beutazási szabályok 2022. április 1-jétől:

Beutazásra jogosult utazók

A jelenlegi 3 beutazási rendszer – TEST & GO, Sandbox és Alternatív karantén (AQ) – bármelyikének hatálya alá tartozó nemzetközi beutazók anélkül léphetnek be Thaiföldre, hogy belépéskor 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR tesztet kellene felmutatniuk. Itt jegyem meg, hogy vélhetően utazó készíttet ezután is tesztet még indulás előtt, hiszen ki akarna pozitívan megérkezni? Szóval ez a lazítási lépés inkább csak üzenet értékű gesztus, mintsem gyakorlatban pozitívan értelmezhető változás.

Továbbra is nagyon sok apró részlet van, amit érdemes figyelembe venni, és senki ne induljon el anélkül, hogy alaposan átolvasta volna a Konzuli Szolgálat oldalán az éppen aktuális feltételeket. A külszolgálat figyelmeztet, hogy  csak abban az esetben utazzon valaki Thaiföldre, amennyiben vállalni tudja, hogy akár a hazautazás előtti napon elvégzett pozitív teszteredmény esetén 14 napos karanténban marad. Akkor is, ha eredménye negatív, de feltehetően valamilyen módon érintkezhetett pozitív (high risk) esettel. A szökni próbáló külföldieket idegenrendészeti eljárás alá vonhatják.

Beléptetési pontok: légi, szárazföldi és vízi belépési pontok.

Az engedélyezett repülőterek száma 7-ről 8-ra nőtt:

  • Bangkok Don Mueang,
  • Bangkok Suvarnabhumi,
  • Chiang Mai,
  • Krabi,
  • Phuket,
  • Samui,
  • U-Tapao és
  • Hat Yai (új).

A szárazföldi határellenőrzési pontok száma 3-ról 4-re nőtt – Nong Khai, Udon Thani, Songkhla és Satun (új).

A vízi határátkelőhelyek száma 3-ra emelkedett – Phuket, Chon Buri és Surat Thani (új).
A hajótípusok köre a jachtokról a thaiföldi kormányhivatalok hajóira is kiterjed, míg a teherhajók thaiföldi legénységének tagjai is beléphetnek Thaiföldre.

Tesztelési kötelezettség Thaiföldön

A TEST & GO és a Sandbox utazók számára továbbra is 2 tesztet kell elvégeztetniük. Egy RT-PCR tesztet érkezéskor (0. nap) és antigén önvizsgálatot az 5. napon.

Thaiföld sandbox tartózkodási időszak

A jelenlegi 7 napról 5 napra csökken. A Sandbox célállomásokon töltött 5 nap után az utazók Thaiföldön belül bárhová elutazhatnak.

Alternatív karantén oltással nem rendelkező beutazóknak

A karantén 5 napra csökkent és mellette RT-PCR tesztetet kérnek a 4-5. napon. Azok számára előírás, akik nincsenek teljes körűen beoltva. Elfogadott AQ hotelben kell foglalni szállást (http://hsscovid.com/), szükség van minimum 50.000 USD fedezetű biztosításra. Szükséges előzetesen elvégzett hotelfoglalás, amely magában foglalja a PCR teszteket, repülőtéri transzfert is. Ezt a visszaigazolást is csatolni kell a kérelemhez.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben