Thaiföld megünnepelte 10 milliomodik látogató érkezését turisták száma

Thaiföld megünnepelte a 10 milliomodik látogató érkezését, avagy ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli

by admin

Thaiföld példaértékű hozzáállásról tett tanúbizonyságot és ügyes kommunikációval adta a világ tudtára, hogy megérkezett hozzájuk a 10 milliomodik látogató, és ezt ünnepi alkalomnak tekintették, büszkék arra, hogy újraindul a turizmus.

A thai főváros, Bangkok egymaga fogadott 25,8 millió turistát 2019-ben

A világ 2. leglátogatottabb városa volt a thaiföldi főváros a járvány előtt. Ma egyelőre ettől nagyon messze van, ugyanakkor éppen ennek fényében becsülendő és elgondolkodtató a thiai hozzáállás a jelen helyzetben, amikor tudnak örülni annak, hogy a teljes ország összesen elérte az idei évre kitűzött 10 millió látogatós célt.

Prayut Chan-o-cha thai miniszterelnök vezette a „Csodálatos Thaiföld 10 millió ünnepe” elnevezésű fogadóünnepséget a bangkoki Suvarnabhumi nemzetközi repülőtéren.

Ennek keretében kulturális műsorokat és az egyes helyszínekre jellemző egyedi ajándéktárgyakat adtak a kijelölt járatokon vagy szárazföldi határátkelőhelyeken érkező utasoknak.

Thaiföld megünnepelte 10 milliomodik látogató érkezését turisták száma
Kép: TAT; Utazós, turizmus hírekért csatlakozz csoportunkhoz!

A Suvarnabhumi repülőtéren tartott fogadóünnepségen 2 járat utasait köszöntötték – a Thai Airways International (THAI) TG923-as járata a németországi Frankfurtból 348 utassal, amely 13.45-kor landolt, és a Saudia SV846-os járata a szaúd-arábiai Rijádból 357 utassal, amely 15.00-kor landolt.

Különdíjat kapott a legszerencsésebb család – Hetham Almdlj úr és Njood Alkhuwaiter asszony – a Saudia SV846-os járatán Rijádból, akik 10 napra Phuketre látogatnak.

A nyeremények között szerepelt AOT Limousine transzfer a Suvarnabhumi repülőtérről, repülőjegyek a Saudia Airlines-tól, ajándékutalványok az Andamanda Phuket, a Vana Nava Hua Hin, a Royal Orchid Sheraton Hotel & Towers és a Hanuman World cégektől, orvosi vizsgálati jogosultságok a Bumrungrad Kórház és a MedPark Kórház részéről, vásárlási utalványok és ajándéktárgyak a CPN, Central Group, King Power, The Mall Group és Siam Piwat cégektől.

Thaiföld megünnepelte 10 milliomodik turista érkezését
Kép: TAT; Utazós, turizmus hírekért csatlakozz csoportunkhoz!

„A thaiföldi kormány, a thaiföldi nép és az utazási és idegenforgalmi ágazatban tevékenykedő thaiföldi vállalkozók nevében szeretném a legmelegebben üdvözölni az összes érkező látogatót. Remélem, hogy élni fognak ezzel a lehetőséggel, hogy megtapasztalják Thaiföld számos aspektusát, beleértve a bájos hagyományokat és kultúrát, a gyönyörű természetet és a finom ételeket. A thai nép kész arra, hogy jó házigazdaként fogadjon minden utazót, Thaiföld vendégeit.”

– mondta Prayut thai miniszterelnök.

„A 10 millió érkezőre vonatkozó célt 2022-re sikerült elérni, ahogyan azt a thaiföldi kormány ígérte. Ez egy mérföldkőnek számító eredmény, amely a thaiföldi idegenforgalmi ágazat sikeres helyreállítását tükrözi, egy olyan eredményt, amely a köz- és magánszektor valamennyi érdekeltjének összehangolt erőfeszítései révén jött létre.”

– mondta őfelsége Phiphat Ratchakitprakarn turisztikai és sportminiszter.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben