tisza-tavi ökocentrum kétmilliomodik látogató

Kétmilliomodik látogatóját köszöntötte a Tisza-tavi Ökocentrum

by Kassay Tamás

Kétmilliomodik látogatóját köszöntötte a napokban a Tisza-tavi Ökocentrum – közölte a poroszlói komplexum ügyvezetője, Kiss János az MTI-vel.

A kétmilliomodik látogató, az isaszegi, 10 éves Ferenczi Tünde csütörtökön látogatta meg az Ökocentrumot, ahol a házigazdák képviseletében Bornemisza János polgármester, Kiss János ügyvezető igazgató és Balogh Edit igazgató-helyettes meglepetés-ajándékokkal köszöntötték.

A Tisza-tavi Ökocentrum kétmilliomodik látogatója „örökös vendég” lesz, hiszen a neki átadott dokumentum szerint egész életében bármikor belépőjegy nélkül, tetszés szerint látogathatja az intézményt.

tisza-tavi ökocentrum kétmilliomodik látogató
forrás: Tisza-tavi Ökocentrum, A turizmus világának híreivel vár az Utazás hírek csoport.

Kiss János intézményvezető elmondta, hogy az Ökocentrum 1 évtizedes működése alatt népszerűségének növekedése töretlen volt, hiszen folyamatosan emelkedő látogatószám mellett már 2015-ben átlépték a célul kitűzött évi 200 000 főt, míg a koronavírus-járványt megelőző 2019-es esztendőben 240 000 vendéggel rekordévet zártak.

A 2012-ben megnyílt, 2,2 milliárd forintból megvalósult édesvízű óriásakvárium és a komplexumban dolgozók munkája a kezdetek óta jelentősen hozzájárul Magyarország, a Tisza-tó és különösen Poroszló idegenforgalmának fejlődéséhez.    

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum – elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont: igazi látványosság, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben