Tokajbusz-térkép információs kiadvány

Élményteli utazás Tokaj-Hegyalján: információs kiadvány segíti a Tokajbusz utasait

by Polisor Bettina

Térképes információs kiadvánnyal és népszerűsítő táblákkal segítik a menetrend szerint közlekedő Tokajbusz járatain utazókat Tokaj-Hegyalján, a kiadványt és a táblákat egy keddi protokolláris eseményen vették át a térség településvezetői Tokajban – írja az MTI.

A Tokajbusz járatain napijeggyel vagy háromnapos jeggyel lehet utazni

Tavaly pilot jelleggel kezdődött el a Volánbusz által üzemeltetett Tokajbusz-projekt, amely a vonatjáratokhoz csatlakozva egy turisztikai útvonalra fűzi fel a tokaji térség látnivalóit. A kedvezményes napijeggyel és háromnapos jeggyel igénybe vehető közlekedési konstrukció kétórás ütemben a szerencsi és a tokaji vasútállomást köti össze, érintve Bodrogkeresztúrt, Mádot, Tállyát, Rátkát és Ondot, illetve külön közlekedik Tokaj és Tarcal között.

Tokajbusz-térkép információs kiadvány
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az idei buszjáratokon Tokajbusz-térkép is elérhető az utazóközönség számára

Az információs térképen a menetrend mellett különböző élménypontokról és látnivalókról informálódhatnak az utazók. A hétezer példányban készült kiadványon túl a járat útvonalán a buszmegállókban elhelyezett huszonhét információs, valamint száz, úgynevezett irányjelző tábla könnyíti a tájékozódást.

„Az a célunk, hogy Tokaj-Hegyalja Budapest és a Balaton után a harmadik leglátogatottabb turisztikai térség legyen Magyarországon”

– fogalmazott Koncz Zsófia országgyűlési képviselő

Az elmúlt időszakban nagyarányú turisztikai szálláshely-fejlesztés történt Tokaj környékén, de komoly infrastrukturális beruházások is egyaránt megvalósultak. Kameniczky Ákos, a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója az eseményen elmondta, a buszjáratokat a vasúti közlekedéshez igazították, csatlakozást adnak az InterCity járatokhoz Szerencsen és Tokajban.

A járaton egy fiatal, másfél éves autóbusz közlekedik, valamint a tarifarendszert is úgy alakították ki, hogy vonzó legyen a turisták számára. A Tokajbusz járatai pénteki, szombati és vasárnapi napokon, egészen október végéig közlekednek Tokaj térségében.

A Tokajbusz menetrendje itt érhető el.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben