Autós úti célok nyárra: Horvátország és Németország újragondolva a TravelExpert 6. adásában

by Kassay Tamás

A TravelExpert élő, online videós műsor, amelyben tapasztalt szakemberek személyesen szólalnak meg, első kézből szolgálnak megbízható információkkal és izgalmas fejleményekkel az utazás világából. Aki még nem ismeri a műsort, itt megtudhat róla többet, a mai adás pedig itt nézhető vissza.
A házigazda: Kiss Ernő Zsolt színművész.

TravelExpert 6. online adása

A műsor hagyományosan a sajtóklub lapszemléjével kezdődik, amiben Kassay Tamás szemlézte az aktuális sajtóhíreket. Terítékre került az AirBnb fel nem robbanása Budapesten és a várható kilátások a fővárosban az idei nyárra, a tömegeket érdeklő téma pedig az angol nyelvű oltási igazolványok kérdése volt, végül szó esett egy új kínai utazási trendről is.

A 6. adás több olyan úti céllal is foglalkozott, amelyek autóval is elérhetők. Németország az egyik ilyen, amely rendkívül gazdag a kulturális és természeti sokszínűség tekintetében is.
Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviselet-vezetője válaszolt az alábbi kérdésekre:

  • Németország hogy reagált a pandémiára?
  • Hogy hatott a német idegenforgalomra a vírus?
  • Mik a súlypontjai a jelenlegi Német idegenforgalmi Hivatal marketing tevékenységének?
  • Milyen kampányok és témák színesítik most a turisztikai munkájukat?

A Hely rovat

Horváth Mira, a Horvát Idegenforgalmi Képviselet főmunkatársa tette helyére a Horvátországgal kapcsolatos információkat.

  • Mik az aktuális beutazási feltételek jelenleg Horvátországba?
  • Mit takar a „Biztonságban Horvátországban” kampány? Mit jelent ez a valóságban?      
  • Mik a legjobb közlekedési összeköttetések a nyári szezonra ha valaki nem akar autóval nekivágni a kalandnak?

Szakértő rovat

Darai-Nagy Judith, a Smart Travel ügyvezetője következett, aki új szemszögből mutatta meg, hogy különleges túrákat is lehet szervezni Horvátországba. Bár legtöbben az adriai tengerpartra igyekeznek, azonban déli szomszédunknál jóval több lehetőség áll rendelkezésünkre.

A következő percekban az Egyesült Arab Emírségekbe látogathatnak el a nézők, Szentesi Péter, az utazzlastminute.hu vezetőjének riportján keresztül, amelyben Falusi László is megszólal a Dubai Neked-től.

Ezt követően Miski Viktória, life-coach egy rögtönzött szerepjáték segítségével oldotta fel azt, a világjárvány óta igen elterjedt új konfliktus forrást, amely a családon, vagy baráti társaságon belül a védettségi igazolványok miatt alakult ki és az úti célok kiválasztását is érinti.

Nemrég megnyithattak a teraszok, nem sokkal később pedig már a vendéglátóhelyek belső terei is. De csak azoknak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Egyelőre. Darai-Nagy Judith kisfilmjében Andrusch Pétert kérdezi a Dunapark Étterem és Kávézó képviseletében.

Ezután Grünwald Zsolt, a TravelGOO! ügyvezetője igyekezett megválaszolni az örök kérdést: Mi szükség van egy utazási iroda, vagy utazási tanácsadó bevonására, ha mindent le lehet foglalni az interneten?

Angyal Enikő riportján keresztül Tardra repülhettünk – közel Egerhez és nem távol Miskolctól – ahol megtanítják a híres matyó hímzést. Miért fejtik a mákot, és hogy milyen érdekes versenyeket rendeznek ott, ahol gyakorlatilag megáll az idő, a műsor ezen részletéből kiderül: 

A TravelExpert 6. élőben közvetített adása itt tekinthető meg teljes egészében, vágatlanul:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben