Turisztikai fejlesztések a Mátrában

by Polisor Bettina

Összesen mintegy 600 millió forintból készülnek el jelentős turisztikai fejlesztések idén őszre hét településen a Mátrában – közölte a projektek kommunikációjáért felelős Graven Idol Kft. hétfőn az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert vissza nem térítendő pályázati támogatás eredményeként a Equitum Castra Nonprofit Kft., valamint Bükkszék, Sirok, Kisfüzes és Szajla önkormányzata alkotta konzorcium több mint 300 millió forintot fordíthat környezettudatos kiállítóterek kialakítására.

Pihenőhelyek és panorámateraszok teszik majd teljessé a természetjárás élményét a Mátrában

A forrásból várhatóan szeptember végéig új túraútvonalak létrehozása mellett egy-egy szín- és játszótér is épül. Ugyancsak vissza nem térítendő uniós támogatásból fejeződik be október végére a „panoráma túrák a Mátra gyógyító kincseinél” című projekt, melyre korábban 298 millió forintot nyert a Heves Vármegyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft., valamint a Parád, Mátraderecske és Recsk önkormányzata alkotta konzorcium a TOP pályázatán.

turisztikai fejlesztés Mátra

A fejlesztés több útvonalon, természeti élményeken keresztül mutatja be az ökotudatos túrázás gyakorlatát

Ennek részeként létrejön az érintett települések tematikus túraútvonal-hálózata, a térség természeti és vízkincseit, népszokásait kísérve. Az útvonal mentén esőházakat, állomásjelző és információs táblákat, asztalokat, padokat helyeznek el, panorámateraszokat alakítanak ki. Emellett Parádon háromszintes kilátó épül, míg a legendás Rákóczi-fa állapotmegőrzése érdekében védőházat alakítanak ki. Mátraderecskén a turistaút mentén forrásház várja majd a kirándulókat, továbbá sor kerül a jelenleg funkcióját vesztett gyaloghíd felújítására.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!


Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben