Uganda Turisztikai Hivatal első női elnök Hoareau Kakooza Pearl

Történelmi: beiktatták az első női elnököt az Ugandai Turisztikai Hivatal élén

by Kassay Tamás

Az Ugandai Turisztikai Hivatal új igazgatótanácsának beiktatása jelentős pillanat az ugandai turisztikai ágazatban. Az UTB első női elnöke Pearl Hoareau Kakooza asszony lett.

Az Uganda Turisztikai Hivatal (UTB) sajtókapcsolatokért felelős vezetője, Gessa Simplicious sajtóközleménye szerint a kampalai Mestil Hotelben tartották meg az új UTB igazgatótanács beiktatási ünnepségét, amelyet Tom Butime, az ugandai turisztikai, természetvédelmi és régiségügyi miniszter (MTWA) nyitott meg.

Az Ugandai Turisztikai Hivatal első női elnöke

Az Ugandai Turisztikai Hivatal (UTB) új igazgatótanácsának beiktatása jelentős pillanatot jelent az ugandai turisztikai ágazatban, amely történelmi pillanat azzal, hogy az UTB első női elnökévé nevezték ki Pearl Hoareau Kakooza-t. Ez a mérföldkő pozitív lépést jelent a nemek közötti sokszínűség és a vezetői szerepek befogadása felé Ugandában.

Ez a lépés tekinthető annak a 2019-es kinevezésnek a folytatásaként, amellyel akkor Lilly Ajarova lett az Ugandai Turisztikai Hivatal első női vezérigazgatója.

A Pearl Hoareau Kakooza által elnökölt újonnan kinevezett igazgatótanács különböző háttérrel és szakértelemmel rendelkező személyekből állt, köztük különböző ágazatok képviselőiből, például a polgári repülés, a pénzügyek, a vadvilág, a művészet és kézművesség, az utazásszervezők és a vendéglátás területéről. Ez a sokszínűség biztosítja az ugandai idegenforgalmi ágazat fejlesztéséhez szükséges nézőpontok és készségek széles skáláját.

A beiktatási ünnepségen Tom Butime, a vadon élő állatok és növények turizmusáért és régiségekért felelős miniszter elismerését fejezte ki a leköszönő igazgatótanácsnak, amiért hozzájárultak Uganda globális turisztikai vonzerejének növeléséhez, valamint természeti és kulturális örökségének megőrzéséhez. Kifejezte, hogy bízik abban, hogy az új igazgatótanács képes lesz ezekre az eredményekre építeni és tovább fejleszteni az ország idegenforgalmi ágazatát.

A leköszönő elnök, Daudi Migereko hangsúlyozta a belföldi turizmusra való összpontosítás és az ágazati növekedés előmozdítását célzó együttműködések fontosságát. Arra ösztönözte az új igazgatótanácsot, hogy folytassa ezeket az erőfeszítéseket, és használja ki a lehetőségeket Uganda mint kiemelt turisztikai célpont népszerűsítésére.

Hoareau Kakooza asszony megjegyzéseiben köszönetet mondott az elnöki tisztség betöltésének lehetőségéért, és ígéretet tett arra, hogy folytatja elődei munkáját Uganda marketingje és az országba érkező látogatók számának növelése érdekében.

Az UTB vezérigazgatója megismételte a szervezet elkötelezettségét az érdekelt felekkel való szoros együttműködés mellett az innováció ösztönzése, a fenntartható turisztikai gyakorlatok támogatása és az ugandai turisztikai ágazatban rejlő lehetőségek teljes körű kiaknázása érdekében.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben