Üzleti utazások karantén országok kivétel listája

Újabb 4 országból lehet üzleti céllal beutazni

by Waterfan

4 országgal bővült az üzleti célú utazás esetén korlátozás nélküli beutazásra lehetőséget adó kivétel lista. A karanténmentes beutazásra lehetőséget adó listát a Magyar Közlöny újabb számában tették közzé.

A járványügyi készültségi időszakban a gazdasági, illetve üzleti célú utazás körébe tartozó további államokról szóló 4/2021. (III. 1.) KKM rendelet 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép: „1. § A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet 9/A. § (2) bekezdés f) pontja szerinti államok a következők:

 1. Amerikai Egyesült Államok
 2. Azerbajdzsán
 3. Bahrein
 4. Egyesült Arab Emírségek
 5. Indiai Köztársaság
 6. Indonéz Köztársaság
 7. Izrael Állam
 8. Japán
 9. Kazahsztán
 10. Kirgizisztán
 11. Kínai Népköztársaság
 12. Koreai Köztársaság
 13. Oroszországi Föderáció
 14. Szingapúr
 15. Török Köztársaság
 16. Ukrajna
 17. Üzbegisztán

Ezek mellett pedig továbbra is alapértelmezett az Európai Gazdasági Térség államai, Nagy-Britannia, és Észak-Írország, ezekből is beutazhatnak karantén nélkül az üzleti célú utazók.

Félretájékoztatás és tévhitek a rendelkezések kapcsán

Tegnap írtam róla, hogy egy elhibázott címadást szinte a teljes sajtó átvett és emiatt hihetetlen mértékben sikerült félretájékoztatni az embereket.

A félretájékoztatás után új kezdeményezést indult el, hogy turizmus témaköréhez kapcsolódó hírekben elkerülhessék az olvasók a fals információkat. Elindult egy Facebook csoport és egy hírgyűjtő oldal is, amin kizárólag ellenőrzött forrásból, hozzáértő által ellenőrzött hírek kapnak helyet.

Itt lehet csatlakozni az Utazás hírek, turizmus, vendéglátás hírek hitelesen nevű csoporthoz.

A pontos szabályokat és magát az eset részleteit érdemes elolvasni ebben a cikkben, különösen, ha valaki útnak szeretne indulni, avagy vendéget vár valahonnan:

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
címlap forrása
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben