Újabb kétoldalú megállapodás: irány Ciprus!

by admin

A jövő héttől kezdve a beoltott magyar állampolgárok szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Ciprusra, függetlenül attól, milyen koronavírus elleni oltóanyaggal oltották be őket – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter szombaton.


“Azok a magyar és ciprusi állampolgárok, akik be vannak oltva, szabadon, vagyis teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között”

Azoknak a magyar állampolgároknak, akik Ciprusra szeretnének utazni, utazásuk előtt legalább 2 nappal regisztrálniuk kell egy ciprusi online felületen. Fel kell tölteni az oldalra a védettségi igazolvány és az oltáskor kapott papírka oltási igazolás adatait. Erről kapunk majd egy visszaigazoló dokumentumot, amit kinyomtatva magunkkal kell vinni és ezzel lehet beutazni Ciprusra, valamint igénybe venni a beoltottak által igénybe vehető szolgáltatásokat. A külügyminiszter jelezte: az összes technikai tudnivalót közéteszik a konzuli szolgálat honlapján is hamarosan.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben