ujhelyi István turizmus EP alelnök turisztikai szakbizottság

Újraválasztották a magyar alelnököt az EP közlekedési és turisztikai szakbizottságában

by Kassay Tamás

Újabb két és fél évre az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának első alelnökévé választották Ujhelyi Istvánt. Erről az európai parlamenti képviselő Facebook bejegyzésben tájékoztatott – számolt be róla a Turizmus.com.

Ujhelyi István már több éven át volt az EP ezen szakbizottságának (TRAN) 3. alelnöke, 2 évvel ezelőtt választották meg az első alelnöki posztra – ezt a tisztséget kapta most meg ismét egyhangú támogatottsággal a félidős tisztújításon.

A Ujhelyi szerint a közlekedési és a turisztikai ágazat rendkívül fontos időszakát éli az európai reformok kapcsán, ezért úgy gondolja, hogy a TRAN alelnöki tisztsége a korábbinál nagyobb felelősséggel és még több lehetőséggel jár.

„A koronavírus előtt több mint 27 millió embernek adott munkát a turisztikai ágazat, ebből legalább 6 millió került végleg veszélybe az elmúlt másfél évben. A pandémia előtt a turizmus az Európai Unióban a GDP mintegy tíz százalékáért volt felelős, ez a krízis miatt most érdemben visszaesett. Az előttünk álló időszak egyik legfontosabb feladata lesz a turizmus gazdaságának felelős újraindítása, az oktatási és fenntarthatósági kérdések előtérbe helyezése, valamint digitális képzési rendszerek kidolgozása”

– fogalmazott a TRAN-ülés után Ujhelyi István.

Ha érdekelnek útleírások, szállás vélemények, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben