Spabook.net Kassay Tamás

Utazás Kiállítás és Járatlan Utakon Fesztivál programok

by Waterfan

Február 27-március 1. között kerül megrendezésre a 43. Utazás kiállítás, társrendezvénye a 10. Járatlan Utakon Fesztivál és a 29. Budapest Boat Show. 2020-ban 40 ország 250 kiállítója mutatja be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendége Eger és térsége lesz.

Az első két nap (csütörtök, péntek) a szakmai kiállítók és szakmai találkozók számára teremt lehetőséget, a hétvégi napok pedig a nagyközönség számára adnak inspirációt a következő utazáshoz, nyaraláshoz képek, ízek, kultúrák bemutatásával.

Blogger Találkozó

Hétköznap a szakmai érdeklődők, hétvégén pedig a nagyközönség és a rajongók találkozhatnak ismert hazai bloggerekkel, akik a Blogger Meeting Point-on tartanak előadásokat, úti- és élménybeszámolókat és adnak hasznos utazási tanácsokat az érdeklődőknek.

Jubileumi Járatlan Utakon Fesztivál

Az Utazás kiállításon ünnepli 10. jubileumát a független és extrém utazók legjelentősebb hazai rendezvénye, a Járatlan Utakon Fesztivál. A látogatók színes előadásokon, érdekes kerekasztal beszélgetéseken ismerhetik meg a különböző országok, desztinációk kultúráját, szokásait, helyszíneit, valamint a költséghatékony utazás fortélyait.

A kiállítás nagyszínpada a megszokott módon, péntektől három napon át színes forgataggal, zenés, táncos és gasztronómiai előadásokkal várja a látogatókat. A legutóbbi nagy sikerre való tekintettel ismét fellép a Momentán Társulat. Az előadások minden alkalommal a közönség bevonásával, a nézők ötletei alapján születnek, így aki részt vesz ezeken, egyedi és megismételhetetlen előadásban lesz része.

A nemzetközi trendeknek megfelelően a kiállítás egyik központi témája az aktív kikapcsolódás, ennek szellemében harmadik alkalommal rendezik be az Utazáson az Aktív szigetet. A több standból álló együttes idén négy aktív kikapcsolódási forma köré szerveződik: a kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás. A szigeten 4 napon át változatos programok lesznek:

  • fotófal
  • evezős ergométer
  • Tour de Hongrie Bringapárbaj
  • a látogatók ékszereket, kulcstartót készíthetnek kerékpár alkatrészekből, és
  • megismerkedhetnek a hajózáshoz elengedhetetlen kötélcsomózási technikákkal is.

utazás kiállítás Hungexpo programok spabook 2020

Szakmai programok

Az Utazás kiállítás első napja Szakmai Nap, amelynek 2020-ban a fő témája a munkaerő.

Ezzel foglalkozik az idén debütáló CheckINN Turisztikai Karrier Expo, az első olyan hazai kiállítás, amely kifejezetten a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat vonultatja fel.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy olyan fórumot biztosítson, ahol mind a területen elhelyezkedni kívánó álláskeresők, mind pedig a munkavállalókat kereső szálloda- és vendéglátóipari cégek, oktatási intézmények és médiaszereplők egymásra találhatnak. A rendezvény 1000 négyzetméteres területén az első alkalommal több mint 40 cég mutatkozik be.

Pénteken várja a szakembereket az Üzleti Blogger Corner a Blogger Meeting Point-on, amelynek célja, hogy a hazai turisztikai szakemberek és ismert, utazás témával foglalkozó bloggerek számára lehetőséget biztosítson az egymásra találásra és kommunikációs együttműködések kialakítására. A bloggerek listája itt található.

A pénteki Diák Szakmai Nap elsősorban a pályakezdőket és diákokat várja, méghozzá ingyenes belépéssel! Sikertörténetek, pályakezdőknek szóló előadások, próbainterjúk és Diák Szakmai Verseny motiválja a vendéglátás és turizmus iránt érdeklődő fiatalokat.

A Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület is az Utazás kiállításon szervezi konferenciáját Tradíció és innováció címmel.

Az Utazás kiállítás minden évben kiemelt bemutatkozási lehetőséget nyújt egy különleges külföldi turisztikai célpontnak is. Idén Olaszország a díszvendég. Ehhez kapcsolódóan Mr Spabook Olasz szigetek címmel tart előadást a Járatlan Utakon Fesztiválon vasárnap 11:30-tól a G pavilon VIP II termében.

Nyereményjáték

Az Utazás kiállítás 2020-ban is két nyereményjáték várja a látogatókat. A hagyományos nyereményjáték fődíjai egy 2 fő részére szóló Kanári szigeteki félpanziós szállás, egy egyhetes olaszországi nyaralás és egy egri hosszú hétvége. A Pecsételj és Nyerj játékon pedig egy hetes két főre szóló egyiptomi út lesz a fődíj, szintén utólag kisorsolva.

utazás kiállítás Hungexpo programok pavilon 2020

Megközelítés, parkolás

2020-ban a kiállításra történő belépés megváltozott a Hungexpo területén zajló építkezés miatt. A látogatók kizárólag a III-as Fogadócsarnokon keresztül közelíthetik meg a kiállítás helyszínét. A szervezők kérik a látogatókat, hogy a korlátozott számú parkolóhely miatt inkább a közösségi közlekedést vegyék igénybe.

Belépők, online jegyvásárlás

Az Utazás kiállításra a diákok a pénteki napon díjmentesen léphetnek be, a Budapest Boat Show látogatása pedig hajóvezetőknek ingyenes vasárnap.
Jegyvásárlás online, a Hungexpo oldalán lehetséges.

Programajánló

Február 29. szombat:

  • 15:30-16:20 Mindent a szállásfoglalásról Minőség, buktatók, reklamációk.
    Előadás Mr Spabook prezentációjában.
    „A” pavilon, Blogger Meeting Point
    Részletek, esemény itt.

Március 1. vasárnap: 

  • 11:30-12:20 Olasz szigetek Mediterrán paradicsom, hogyan, merre, mennyi időre?
    Előadás Mr Spabook prezentációjában.
    „G” pavilon VIP II. terem
    Részletek, esemény itt.

Találkozzunk személyesen is a Hungexpo-n, az Utazás Kiállításon és a Járatlan Utakon Fesztiválon!
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben