vakcinaturizmus oltási turizmus Dubai Egyiptom Izrael

Új iparág: indul a vakcinaturizmus

by Waterfan

Impfreisen néven indult új utazási portál Ausztriában, amely a vakcinaturizmus első fecskéje nyugati barátainknál. Az irodán keresztül – sajtóinformációk alapján – Dubajba, Egyiptomba, valamint Izraelbe foglalhatóak utak – írja Kovács Balázs turisztikai szakértő.

A vakcinaút során az utasok megkaphatják az oltást. Foglalni 1 – 11 millió forint/fő áron lehet, több mint 12500-an már éltek a lehetőséggel. A portálon azt írják, hogy rászorultsági alapon minden 10. utas térítés nélkül utazhat.

Mi értelme a vakcinaturizmusnak?

A vakcinautakra szakosodott internetes utazási portálon előzetes regisztrációval lehet foglalni a különféle ajánlatok közül és a kiválasztott desztináció helyszínén az utasok számára lehetőség van a COVID-19 elleni oltás klinikai körülmények közötti beadatására.

Az utazási ajánlatokat kb. 3000 és 30 000 euró közötti áron, 3 árkategória és szolgáltatáscsomag alapján, előzetes ajánlatkérés után lehet lefoglalni.

Az utakat Ausztriában bejegyzett utazási iroda szervezi, a helyszínen pedig orvoscsapat áll a vendégek rendelkezésére.

Az oltások beadására az utasok helyben kötnek szerződést, a költségeket is helyben térítik. Erre azért van lehetőség, mert a foglalható desztinációkon korlátozás nélkül hozzáférhetőek a koronavírus elleni oltások. Mint tudjuk, az EU-ban várólisták vannak, és minimum hónapok kérdése, hogy mindenki hozzájusson a védőoltáshoz. Azok, akik előbb szeretnék biztonságban tudni magukat, vagy éppen szeretnének mielőbb újra utazni, szabadabban élni most beelőzhetnek másokat.

Az utasok „hivatalosan” üzleti úton vesznek részt, és mivel az oltásokat külön a helyszínen papírozzák le, ezért az utak költségként leírhatók az adóból.

További információ a leaders.net cikkében, az impfreisen.at honlapon és a tip-online tudósításában olvashatók.

Florida is vakcina desztináció lett

Bár Európából jelenleg nem tudunk oda eljutni, az amerikai kontinensen lakók egy része számára Florida lett a vakcinaturizmus egyik célpontja. Florida az első olyan államok egyike, amely lehetővé tette a 65 év felettiek oltását az egészségügyi kockázatok mérlegelése nélkül, és az állam oltási programjából nem zárják ki azokat, akik nem rendelkeznek lakhellyel Floridában. Ez vonzónak bizonyult az USA többi tagállamának lakóin kívül Kanadából, valamint Argentínából is érkező vakcinaturisták számára.

Ron DeSantis kormányzó szerint az érdeklődők többsége átmeneti lakhellyel rendelkezik Floridában, de hozzátette, nem látná szívesen, ha tömegesen érkeznének olyan turisták, akik csak a vakcina miatt utaznak oda.

Mit szólsz a dologhoz? Mondd el a véleményed kommentben, megszokhattad, hogy minden vélemény számít. Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Üdvözlettel,
Mr Spabook
címlap: RKTKN
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben