Valentin nap programok Bécsben

Bécsi programok Valentin-napra

by Kassay Tamás

Mutatom, mivel készül az osztrák főváros Valentin-napra! Egy csók a Belvedere-ben, az állatok szerelmi élete, páros belépők, exkluzív tárlatvezetés vagy hajókázás a Dunán – különleges programokból tehát nem lesz hiány!

Már minden a Valentin-nap körül forog az osztrák fővárosban. A boltok kirakatait elárasztották a piros plüss szívek, szerelmi vallomásba öltöztetett mackók és a szív alakú csokoládék. Készülnek a virágboltosok és speciális programokkal várják a szerelmes párokat az osztrák főváros kulturális intézményei is. 

Adj egy csókot Bécsben!

A Belvedere Valentin-napon, 18:30 és 21 óra között Gustav Klimt híres festménye, A Csók előtt várja a szerelmes párokat – egy csókra. A meghitt pillanatot az Ivory Rose Photography fényképészei meg is örökítik és a párok haza is vihetik a róluk készült képet. Aki akar, ezután még nézelődhet a múzeum Klimt-részlegében, vagy pezsgőzhet a Sala terrena-ban. A program ingyenes.

2 jegy 1 áráért, ha kimondod a jelszót: Valentin-nap

Február 14-én egy jegy áráért – 26 euróért – léphetnek be a Schönbrunni Állatkertbe azok a párok, akik kimondják a jelszót a kasszánál: Valentin-nap. 14 órakor pedig egyórás állatkerti vezetés kezdődik az állatok szerelmi életéről. Monogámok, kicsapongók, nyitott kapcsolatban élők – mindenkiről minden kiderül.

Museum for two – Valentin-napi tárlatvezetés

Egyórás exkluzív, privát tárlatvezetést kínál Valentin-napon a Kunst Haus Wien. A „Museum for two” programot választó párok 99 euróért a Hundertwasser kiállítást nézhetik meg, vagy az Unseen Places. Gregor Sailer” című időszaki tárlatot. Időpontegyeztetés: [email protected]

Az egész város – csak nekünk

A Jüdisches Museum Wien is páros belépővel és speciális tárlatvezetéssel készül Valentin-napra. „Az egész város – csak nekünk” című program keretében az állandó kiállítás darabjai mesélnek híres viszonyokról, nászutakról, jegygyűrűkről és ezüstlakodalmakról. Aki pedig maradna a romantikus vacsoránál, az még elcsíphet egy jegyet a DDSG Blue Danube Bécsi Álomhajójára, az MS Admiral Tegetthoffra, ahol gyertyafény és négyfogásos vacsora mellett lehet megcsodálni az esti fényekbe öltözött Bécset a Dunáról. Szintén a különleges vacsorahelyszínek kedvelői számára lehet érdekes a bécsi Duna-torony, ahol 170 méteres magasságban élvezhetik a kilátást és a Valentin-napi menüt párjukkal.

Aki pedig fürdőzne is egyet, annak ajánlom figyelmébe és programjába a Therme Wien-t.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben