városnéző villamos Budapest

Városnéző villamos indul Budapesten

by Kassay Tamás

Izgalmas innovációról számolhatok be, ugyanis a budapesti városnéző villamos olyan szolgáltatás, amelyről eddig nem hallottunk idehaza. Persze, vannak a hop-on hop-off buszok, de az egészen más műfaj, ez sokkal autentikusabb lesz, és útközben számos érdekességet tudhatnak meg az utasok. Mutatom a részleteket.

Városnéző villamos Budapesten 2022. június 4. és augusztus 28. között.

A Budapest nevezetességeit bemutató városnéző villamos menetrend szerinti járatként kínál exkluzív szolgálatást az utasoknak a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd, Budai hídfő megállók között, ezért bármilyen BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető.

Azok pedig, akik szombaton, vagy vasárnap szállnak fel rá és a 19-es villamos vonalának középső szakaszán utaznak vele, a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallhatnak majd a BKK és a BudapestBrand együttműködésének köszönhetően.

Számos olyan BKK-járat közlekedik a városban, amely népszerű a turisták körében. Ilyen például:

  • a Budavári Sikló,
  • a Zugligeti Libegő,
  • a fogaskerekű vagy akár
  • a 2-es, illetve a 19-es villamos.

A 2-es villamos vonalát a világ legszebb villamosvonalai között tartják számon. A 19-es villamos vonala szintén igazi panorámaút a Duna partján, amely Budapest híres látnivalói mellett halad el.

A BKK utasai információt hallhatnak többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas-fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, a Batthyány térről és sok más érdekességről is.

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, azonban a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el, szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között. A magyar és angol nyelvű idegenvezetést mindkét irányban hallhatják az ügyfelek. További részleteket a BKK városnéző villamos oldalán lehet olvasni.

A városnéző villamos bármilyen érvényes BKK-jeggyel, -napijeggyel vagy -bérlettel igénybe vehető, amely a BudapestGO applikációban is megvásárolható.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben