Velence belépő szabályok turizmus korlátozó lépések

Belépő és újabb turizmus korlátozó lépések Velencében

by Kassay Tamás

Velencében naponta átlagosan 100.000 turista fordul meg, ami túlzott teher a városnak, ezért néhány héten belül új szabályokat vezetnek be, hogy korlátozzák a városba irányuló turizmust. – írja az Euronews.

Koronavírus járvány ide vagy oda, a korábban túlturizmussal küszködő helyek most is gőzerővel gondolkodnak azon, hogyan csökkentsék a turisták számát a jövőben. Látva ezt a trendet, az a szomorú hírem van, hogy a legkreatívabb formájú korlátozásokra számíthatunk majd akkor is, ha valaha örökre elbúcsúzunk majd a koronajárványtól.

Velencében hamarosan már azért is kötelező lesz 5 eurót fizetni, hogy valaki beutazzon a városba, amennyiben csak 1 napra érkezik. A városvezetés azt szeretné elérni, hogy kevesebb legyen az egynapos turista és a vendégek inkább több időt töltsenek a városban.

A cél, hogy ne az egynapos turizmust támogassuk, túlterhelve a várost, helyette a hosszabb itt-tartózkodást ösztönözzük

– mondta Simone Venturini polgármester-helyettes.

A szabályozás nem vonatkozik azokra, akik ott élnek, dolgoznak vagy egynél több napra érkeznek, és valamelyik helyi szálláshelyen töltik az éjszakát. 

Magyarán mondva, az 1 napra érkező turistáknak belépőjegyet kell majd venniük, amire az interneten lesz lehetőségük. A jegyvásárlók száma azonban korlátozva lesz naponta! Forgalmas napokon a belépő ára magasabb lehet, mint a hírekben meghirdetett 5 euró.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben