Velence EFOTT Evezős utca lezárás kerülő Sukoró

A velencei önkormányzat lezárja az EFOTT fesztiválra vezető utat, 8 km a kerülő

by admin

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Evezős út Augusztus 2. és Augusztus 20. között az EFOTT fesztivál miatt ideiglenesen lezárásra kerül. A Velencéhez tartozó félsziget Sukoró irányából lesz megközelíthető

– olvasható a velencei önkormányzat Facebook oldalán. Szerintük „a helyszínre vezető Evezős út, amiképp az Ófalu és a Bencehegy úthálózata önmagában nem képes kezelni a napi 30-35 000 főnyi forgalmat, ahogy a város sincsen felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át”.

Maszlavér Gábor az EFOTT fesztivál szervezője videóüzenetben reagált a velencei önkormányzat lépésére, visszautasította, hogy ők ne lettek volna kompromisszum készek és továbbra is nyitottak a megállapodásra.

Ez az egész történet egy pár száz méterről szól, ehelyett egy 8 kilométeres terelőutat jelöltek ki. Mindenki számára. Nem csak a fesztiválozóknak, de a lakosoknak is. Ez mindenki életét megnehezíti

Spabook vélemény: szokásomtól eltérően most nem tennék igazságot, mivel nincsen kellő háttérismeretem a régebbre visszanyúló problémakör minden részletéről, DE annyit azért megjegyzek, hogy az utazós blogomon pontosan arról szoktam írni és edukációs jelleggel közvetíteni, hogy ilyesmiknek nem lenne szabad megtörténnie. Ez senkinek nem jó, és egyik fél sem lehet magára büszke, de leginkább az önkormányzat nem. Ugyanis, a mindenkori politikai vezetés dolga nem az, hogy ne találjon megoldást, hanem az, hogy megtalálja a mindenki számára optimális lehetőséget. Ez pártállástól teljesen független.

Lehet, sőt biztos, hogy az EFOTT-nak van negatív externáliája a helyi lakosságra, nyaralókra nézve, de akkor azt kompenzáltatni kell velük. Most viszont ez nem történik meg, így pedig valójában ez nem nevezhető eredménynek.

Ideális világban az ilyen rendezvények szimbiózisban, fenntartható módon, mindenki örömére, de legalábbis kevesek rövid ideig tartó bosszúsága mellett adnak hozzá a társadalmi életünkhöz, a hely kultúrájához, a vállalkozók sikeréhez, és a térség hírnevéhez. Ez lenne a cél, és kutyakötelessége lenne minden érintettnek ezen dolgozni mindaddig, ameddig el nem érik.

Élni és élni hagyni.

Turizmus hírek csoport Neked szól, ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben