Ezek a világ legboldogabb országai, Magyarország 8 helyet rontva az 51.

by Kassay Tamás

Megjelent a World Happiness Report legújabb jelentése, amely az országot boldogság szerint rangsorolja. A lista egészen pontosan azt mutatja, meg hogy az adott államban élő emberek mennyire érzik magukat boldognak.

Az adatokat közvélemény-kutatás formájában rögzítik, a válaszadók egy tízes skálán pontozzák saját életüket, ahol a 0 érték a teljesen tragikus, kilátástalan életet, a 10 pont pedig a legjobb életet jelenti. A mérések alapján Finnországban átlagosan 7,8 pontos a boldogságindex, míg Magyarország 6,08-os eredménnyel 8 helyet veszített 2020-hoz képest. A cikk a képek alatt folytatódik érdekességekkel és Magyarország, valamint Budapest helyezéseivel.

A világ legboldogabb országai 2022:

1) Finnország

finn szauna kultúra UNESCO kulturális örökség listája

2) Dánia

Dánia beutazás karanténkötelezettség koronavírus teszt

3) Izland

világ legboldogabb országai 2022

4) Svájc

Bürgenstock hotel Luzern Svájc panoráma terasz

5) Hollandia

Hollandia beutazás teszt karantén nélkül szabadon

6) Luxemburg

világ legboldogabb országai 2022

7) Svédország

világ legboldogabb országai 2022

8) Norvégia

Norvégia újranyit minden korlátozást eltöröl felold normális élet

9) Izrael

Izrael beutazás megnyitja határait nyitás

10) Új-Zéland

Finnország zsinórban 4. alkalommal zárt a boldogság lista élén, a fővárosa, Helsinki szintén elhódította a világ legboldogabb városa címet.

Magyarország 2020-ban még a 43. helyen állt, 2021-ben már csak az 51. helyen végzett. A városokat vizsgáló felmérés szerint Budapest boldogabb, mint az ország egésze, mert a 22. helyet szerezte meg a városok listáján.

Érdekesség, hogy a japánok, görögök, portugálok is boldogtalanabbnak érzik magukat, mint a magyarok, míg a szerbek, szlovákok, szlovének, románok boldogabbak, mint a magyarok.

A legboldogtalanabb ország a kutatás szerint Afganisztán, ott az emberek átlagosan 2,4 pontra értékelték jelenlegi életüket boldogság szempontjából.

A teljes boldogságlista itt tekinthető meg:

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben