Virtuózok V4+ Budapest forgatás

Virtuózok V4+ a Hard Rock Hotelben és a budapesti Operaházban

by Kassay Tamás

A Hard Rock Hotel Budapest volt a nemzetközi népszerűségű és egyre több országban megjelenő komolyzenei tehetségkutató, a Virtuózok V4+ hivatalos szállásadó partnere a budapesti forgatások ideje alatt. Ez az együttműködés a nagyközönség számára is tartogatott élményeket és programokat, ugyanis a Hard Rock Hotel Budapest július 10. és 23. között közösségi térré alakult át.  A Hard Rock Hotel Budapest nem csak a próbáknak adott helyet, de dedikált étel- és ital különlegességekkel és napi élőzenei programokkal is készült a nagyközönség számára, vendégeit pedig egy, kifejezetten a Virtuózokkal való együttműködésre hangolt exkluzív szállodai csomagajánlattal várta.

Virtuózok 4+ és Hard Rock Hotel Budapest

Az előző 2 hétben zajlottak az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor 8. évadának előkészületei.

A show a válogatók felvételével kezdődött, amelynek otthona Budapesten a Hard Rock Hotel volt, amely zenei témájú szállodaként autentikus helyszínt biztosított a zenerajongóknak és a zenészeknek. Természetesen egyikük sem váltott át hegedűről elektromos gitárra, és a közönség ennek nagyon örül, hiszen a komolyzenére mindig szüksége van a lelkünknek. Napjainkban, amikor annyira felgyorsult minden, jó egy kicsit lassítani, lelkileg is feltöltődni, amihez a klasszikus zene rengeteg tud hozzáadni. Megtiszteltetés volt, hogy a Spabook szerzőjeként találkozhattam e kiválóságokkal.

Virtuózok V4+ Hard Rock Hotel Budapest Operaház
A zsűri tagjai a sajtótájékoztató után a budapesti Operaházban, ahol néhány percig zenélni is hallhattuk Hausert, Villegast és Stephaniet.

Figyeltem, hogy milyen emberek. Van-e bennük valami, amitől ők sikeresek, miért Hauser lett a világhírű és nem mások, akik talán még nála is jobban játszanak. Nem mintha ő ne játszana zsenálisan, nyilván nem is értek hozzá, csak élvezem a zenét. Arra jutottam, hogy elképesztően önazonos, szenvedélyes és imádja azt, amit csinál plusz: meg is akarja azt mutatni másoknak.

Hauser egy vadállat a szó legjobb értelmében. Egy korszakos zseni, akiből ömlik a jókedv, a viccelődés, a másik emberek tisztelete és valami természetes érdeklődés, akivel tök ismeretlenül is nagyszerűen el lehet dumálni egy ebéd közben. És mindezt megfogja és kipakolja a színpadra, ahol az energiájával felrobbantja az egész koncertet és a közönséget. Izgalmas volt látni, hogyan dolgoznak együtt a spanyol gitárművésszel, akivel nagyon egy húron pendültek – hogy én is mutassak itt valami virtuozitást, csak én a szavakkal játszom és nem hangszeren.

A Hard Rock Hotel Budapestben elköltött ízletes fogások után az Operában álltak kamerák és a telefonom elé, röviden zenélni is hallhattuk őket. A fotón olyan zsenik láthatók, mint: Harvey Goldsmith – A LiveAid koncert alapítója (ugye emlékeztek rá!), Peller Mariann – Virtuózok ötletgazdája, Placido Domingo JR – a legenda fia, zeneszerző, a műsor főcímdalát is jegyzi, Guy Pratt – Pink Floyddal évtizedekig dolgozott együtt, aki alig 3 hete hallott a műsorról, de annyira megtetszett neki, hogy azonnal visszarepült ide Magyarországra, hogy beszálljon a buliba! Matteo Bocelli – Andrea Bocelli fia, Miklósa Erika – a Virtuozok másik édesanyja, Steven Mercurio – amerikai zeneszerző és karmester, Pablo Sainz Villages – spanyol gitárművész, Ida Nowakowska, Remee S. Jackman – művészek, zenészek, műsorvezetők.

Mindegyikük nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra és hatalmas sikereket értek el. Ők megkérdezték egyenként a versenyzőket, hogy:
-Mit fogsz tenni, ha megnyered a versenyt?
-Gyakorlok tovább. – kivétel nélkül ezt mondta mindenki. Valószínűleg a zsűritagok is ezért lettek sikeresek. Gyakoroltak tovább, mindig és minden körülmények között.

Klasszikus zene programok a Hard Rock Hotel Budapestben

Július 13. és 23. között a Virtuózok fiatal tehetségei és vendégzenészei közreműködésével a nagyközönség is mindennap részese lehetett a szálloda lobbijában megrendezett zongoraesteknek 18 és 19 óra között, ezáltal is betekintést nyerve a klasszikus zene világába, ahol kedvenceikkel is találkozhatnak. A zongoraestek sztárfellépője Balázs-Piri Soma lesz, a 2018-as Virtuózok verseny győztese, akit 2021-ben Junior Prima-díjas előadóvá választottak, továbbá a „Magyarországi Komolyzene Ifjú Nagykövete” címet is viseli, a Virtuózok családjának egyik legnépszerűbb fiatal zenésze. Többször fellépett a legkiválóbb zenekarokkal, olyan karmesterek vezényletével, mint Plácido Domingo Jr, Hollerung Gábor és Eugene Kohn. Érdemes betérni akár csak egy koktélra is, hiszen bárki beleshet a próbák kulisszái mögé és személyesen is találkozhat a kis Virtuózokkal, Balázs-Piri Soma minden este más Virtuózt fogad.

Vacsora a zene fellegvárában, komolyzenére hangolva

Nem csak a Hard Rock Hotel Budapest, de a hotel Sessions étterme is komolyzenei fellegvárrá alakult át. A bisztró állandó kínálata egy Virtuózok 2 vagy 3 fogásos menüvel bővült: az előétel kaliforniai paprika-medvehagyma-újhagyma-ananász kvartettel színesített paradicsom consommé, a főétel Sessions Signature Burger, a desszert pedig a fagyasztott eperrel újragondolt hűsítő madártej, ami tökéletes lecsengés egy meleg nyári napon, valamint olyan különleges italokat is kipróbálhatunk, mint a gin alapú „Levendula Cselló”, mely a citromnak, levendula szirupnak, magyar pezsgőnek és narancsvirágnak köszönheti egyedi ízét.

Különleges és exkluzív Virtuózok csomagajánlat

Virtuózok V4+ Hard Rock Hotel Budapest

Az igazi rajongók a Hard Rock Hotel Budapest egyedi Virtuózok ajánlatának köszönhetően akár csatlakozhattak is a klasszikus zene sztárjaihoz és részesei lehettek egy felejthetetlen élménynek. A hotel már érkezéskor gondoskodott a prémium élményről: egy csodálatos kézműves gourmet ajándékcsomag várta az exkluzív ajánlattal élőket. A minimum 2 éjszakás tartózkodás alatt nem csak sztároknak kijáró reggeliben, de egy egyedi Virtuózok koktéllal párosított vacsora élményben is részesültek a szálloda Sessions éttermében. A Hard Rock Hotel Budapest Virtuózok csomagajánlatával élők ezen felül az élőzenei programokat egy előre lefoglalt helyről élvezhették.

Virtuózok V4+ Hard Rock Hotel Budapest

Szeretnénk, hogy a Virtuózok ajánlattal élő vendégeink egy különleges és izgalmas élményben részesüljenek. Éppen ezért a rajongók egy személyre szabott üdvözlőkártyát is kapnak a Virtuózok sztárjaitól, miközben esélyük van megnyerni egy sztárok által aláírt Hard Rock Hotel Budapest pólót is. A Virtuózok jóvoltából pedig az első 10 ajánlattal élő vendég egy VIP transzferben is részesül egy luxus BMW-vel a szállodából a forgatás helyszínére

– mondta a show felvételét megelőzően Jakab Gábor szállodaigazgató.
Virtuózok Hard Rock Hotel Budapest

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben