Budapest legújabb tetőbárjától eltátod a szád: bemutatkozik a White Raven skybar & lounge

by Kassay Tamás

Július 23-án megnyitotta asztalait a nagyközönség előtt a White Raven skybar & lounge Mátyás templom tőszomszédságában, a Hilton szálloda tetején. Budapest legújabb, és a Várnegyed egyetlen skybar-jából elénk táruló látvány, a hely szelleméből táplálkozó, ám vibráló metropoliszhoz illő különleges koktélok és a bár hangulatát tovább fokozó dizájnmegoldások együttesen ejtik rabul az embert.

White Raven Skybar Budapest Hilton panoráma

Ahogy kilépünk Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos hoteljének a tetejére, az elénk táruló lenyűgöző panorámát próbáljuk a memóriánkba jó mélyen beégetni. Olyan szögből láthatjuk a várost, ahogyan eddig sosem, így mindannyiunk számára izgalmas látogatás lehet egy itteni koktélozás, még úgy is, ha valaki számtalanszor járt már a Halászbástyán.

White Raven Skybar Budapest Hilton panoráma

Ha az ember lehuppan a hívogató formájú székek egyikére, nem nagyon tehet mást, minthogy hosszas szemezésbe kezd Pesttel. A Margitsziget még sosem villantotta meg ezt a formáját, a Duna grandiózusabb, mint valaha, a Mátyás templom csodás Zsolnay- cserepei pedig olyan közel vannak, hogy az ember legszívesebben megtapintaná őket. Különösen, ha a templomhoz legközelebb eső privát részben foglal helyet.

White Raven Skybar Budapest Hilton panoráma

De mielőtt végleg elmerülnénk a túloldal csodáiban, egy kellemes hang fogja visszahozni megbabonázott énünket a jelenbe azzal, hogy az italpreferenciáink után érdeklődik. Ő nem más, mint Barta Mátyás, a bar manager és az italkínálat egyik megalkotója. A 100 fő befogadóképességű White Raven skybar & lounge 7 féle ritka koktélkülönlegességét Schök Norberttel, a hazai és nemzetközi bárélet kiemelkedő szakemberével együtt komponálták meg. Mátyás zseniális emberismerő: 4 rövid kérdés után már tudja is, mire van szüksége a vendégnek.

White Raven Skybar Budapest Hilton panoráma

A különleges formájú koktéllapon nem szokványos italneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat. Semmi túlzó könnyedség, helyette a személyiségünket meghatározó, mély szavak fémjelzik a kínálatot: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat.

„A koktélok neveit a holló faroktollaihoz kapcsolódó mondakörből kölcsönöztük, és a nevek nem zsákbamacskák: az italok színe, hangulata, tálalása és élménye mind ezek alátámasztására jött létre. Én nem hiszek a félmegoldásokban, addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőket, amíg a teljes signature koktélsor kerek egésszé nem érett”

– mesélte a kulisszatitkokat a szakember.

A 7 italt egy 2 hetes workshop keretében alakították, formálták. Napi 10 óra kísérletezés a pult mögött, majd további 4-5 órányi tervezés és értékelés – így minden italból egy önálló performansz lett. A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsol.

“Ritka lehetőség, hogy egy minden érzékszervre ható skybar étlapját álmodhatjuk meg. Így rögtön a rajtnál tele voltunk ötletekkel. Összedugtuk a fejünket a csapattal, és a koncepciókat Graur Zoltán culinary chef Kanyó András, executive chef szakmai iránymutatása mellett varázsolta a tányérokra. A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, amely a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérője lesz. És hogy mi lebegett előttünk, amikor nekiláttunk? Csak az, ami mindig: olyat csinálni, ami máshol nincs.“

A belsőépítészeti megközelítés alapja is az volt, hogy olyan hely legyen a White Raven skybar & lounge, amilyenhez fogható nincs máshol. A vörösben úszó 3D kerámia mozaik a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvére. A bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira kacsint vissza, de egyik sem akarja túlharsogni azt. Az asztalok, székek mérete és elrendezése hajszálpontosan van tervezve, bárhova is ülünk, a kilátás nem marad rejtve előlünk. Ha sokadmagával érkezik az ember, a nagyméretű lounge körasztalok körül már-már szeparálva, csoportosan is kényelmesen elférhetünk. Mindez Nathalie Rottenburg keze munkáját dicséri. A spanyol születésű, Braziliában felnőtt hoteldizájn-specialista 2015 óta dolgozik együtt a Danubius Hotels és Ensana szállodaláncokkal. A bejáratott munkakapcsolat abszolút meggyőző: makulátlan, mégis élettel teli élmény.

White Raven Skybar Budapest Hilton panoráma

Nathalie Rottenburg: A spanyol születésű, Braziliában felnőtt hotel design specialista 2015 óta dolgozik együtt a Danubius szállodalánccal. Európába való visszatérése után az AC Hotels belsőépítészeti csapatában kezdett dolgozni. Ezt követően a Cúbica (ma már IHPGroup), majd a Proffetional Group belsőépítészeti csapatát igazgatta. Feladatai közé nemzetközi hotelláncok kontinenseken átívelő projektjeiben vett részt. Később megalapította saját stúdióját, a Contract Design-t, amelynek a mai napig vezető designere és kifejezetten a 3, 4 és 5 csillagos szállodák építészeti és átalakítási munkáira szakosodott. Többek között a Radisson Blu Béke, a Danubius Hotel Helia és a londoni Danubius Hotel Regents Park szállodánk belsőépítészeti megoldásain is együttdolgozott vele a Danubius Hotels.

A nagyrészt nyitott terű White Raven skybar & lounge a Danubius Hotels tulajdonában és üzemeltetésében áll, és július 23-án tárta szélesre kapuit a lélegzetelállító élményekre nyitott nagyközönség előtt, szezonális nyitvatartással.

White Raven Skybar & Lounge nyitva tartás:

Nyitvatartás: Hétfőtől-vasárnapig 16:00 – 24:00
Elérhetőség: 1014 Budapest, Hess András tér 1-3.
Asztalfoglalás: +36 30 676 2620

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben