Wizz Air, Tirana, Albánia, beutazási feltételek

Újabb ország, ahová korlátlanul repülhetünk védettségi igazolvánnyal

by Kassay Tamás

A nyár egyik slágere lehetett volna, de sajnos csak kocsival volt elérhető, ami sokakat elriasztott a határátlépések miatt, most viszont a Wizz Air bejelentette, hogy újraindítja járatait a multikulturális értékeiről híres nagyvárosba, amely 2020 szeptembere óta most válik újra elérhetővé légi úton.

A Wizz Air egy év után indítja újra járatait Albániába, Tirana repülőterére (TIA)

Délkelet-Európa egyik meghatározó központjában eltérő világok találkoznak egymással: a mediterrán éghajlatú, parkokkal és hegyvidékkel tarkított Tiranát egyaránt gazdagítja az európai és az iszlám kultúra. Albánia fővárosában pedig megtalálható a pezsgés és a nyugalom, természeti kincsei, műemlékei és fontosabb látnivalói életre szóló élményt jelentenek.

ÚtvonalMenetrendElső járatLegjobb ár
BUDAPEST – TIRANAhétfő, péntek2021. november 22.8 790 Ft

Albánia beutazási feltételek

A magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezők (tehát bármilyen oltással rendelkezhetünk!) és a velük együtt utazó 18 éven aluli gyermekek az országba lépés után ugyanazokra a szolgáltatásokra és kedvezményekre jogosultak, mint az albán oltási bizonyítvány tulajdonosai.

Ennek hiányában a beutazás feltétele hatéves kor felett a 6 hónapon belüli gyógyulást igazoló dokumentum vagy a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, illetve a 48 órán belüli negatív antigén gyorsteszt. Az Albániába beutazók számára nincs érvényben karanténkötelezettség. Elindulás előtt mindenképp javaslom ellenőrizni a Konzuli Szolgálat oldalát.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás megtervezése előtt: a Wizz Air Utazástervező térkép segítségével könnyedén tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de ahogy fentebb említettem, minden elindulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, nehogy meglepetés érjen valakit.

A Wizz Air egészen utasbarát módon emlékeztet rá és javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

Albánia és Tirana fun fact-ek

  • Érdekesség, hogy Tirana nem rendelkezik egyetlen McDonalds gyorsétteremmel sem, ellenben gyros-t könnyedén lehet találni.
  • Albániában 750.000 bunker található az ország minden pontján, amiknek egy részét előszeretettel fotózzák a turisták.
  • Albánia területének 70%-a hegyvidék.
  • Extrém mód rajonganak a Mercedes márkájú kocsikért, így elég sokat lehet látni belőlük az utakon. Persze elég sok közülök régebbi már.

Érdekelnek az utazás világának precíz hírei? Neked szól a Turizmus hírek csoportja!
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhats

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben