Nagyatád fürdő felújítás fejlesztés

A nagyatádi fürdő 1,2 milliárd forintból újul meg

by Kassay Tamás

Fürdőfejlesztés indul Nagyatádon. Az 1,2 milliárd forint értékű felújítás és bővítés keretében a Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő teljes rekonstrukciója meg fog történni.

Ormai István, Nagyatád polgármestere az MTI megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy az 1. ütem 2022 novemberben indul majd el és várhatóan 2023 év végéig fog tartani. A munkálatok során az 1900-as évek elején emelt fürdőépület teljes rekonstrukciója és belsőépítészeti átalakítása történik majd.

A nagyatádi fürdő épülete visszanyeri eredeti külső megjelenését, falait hőszigeteléssel látják el, korszerűsítik a gépészetét, kicserélik a burkolatait, nyílászáróit, lecserélik a bútorait, és beléptető rendszert helyeznek üzembe – sorolta.

Hozzátette, a belső struktúra átalakításának köszönhetően komfortosabbá válnak a gyógyászati szolgáltatásokra kijelölt helyek, továbbá lehetőség nyílik egy szaunákból, gőzkabinból, merülőmedencéből és pihenőtérből álló szaunavilág kialakítására is.

Kiemelte, hogy új gyógyvizes kút létesül, ezzel jelentős vízhozamnövelést érnek el a fürdőben.

Ormai István szólt arról, hogy a beruházás későbbi, második üteme a befogadóképesség és a szolgáltatások növelését célozza. A kiviteli tervek és az építési engedély már rendelkezésre áll, a projekt költsége mai áron számolva 1,5 milliárd forint lenne.

A polgármester az épület korszerűtlenségével és az igényekhez képest alacsony befogadóképességével indokolta a fürdőfejlesztés szükségességét.

A 2019-ben 56 ezer vendéget fogadó fürdő szolgáltatásait ma 150-170 ember veheti igénybe egyidejűleg, a befogadóképesség már az első ütem megvalósításával 20 százalékkal nő, a második ütem befejezése után a mostani háromszorosa lesz – jegyezte meg.

A nagyatádi fürdő honlapja szerint az önkormányzati tulajdonú Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő 1907-ben Népfürdőként nyitotta meg kapuit. A 742 méter mélyről, 50 Celsius fokosan felszínre törő nátriumhidrogén-karbonátos vize Magyarország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik, kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek, reumatikus és ízületi panaszok, törések utáni rehabilitációra, de jótékony hatását nőgyógyászati, emésztőrendszeri problémák esetén is kifejti.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben