Április végén adják át a Borbála Fürdő új kültéri medencéjét

by Polisor Bettina

Az algyői Borbála Fürdő új kültéri medencéjének ünnepélyes átadására április 28-án kerül sor, a fürdőzők viszont várhatóan csak nyár elején, a próbaüzemet követően vehetik majd használatba azt – tudta meg a Szeged 365.

Ha érdekelnek a termálfürdős hírek, események, ajánlók, csatlakozz a Gyógyfürdős FB csoportunkhoz! Fotó: Borbála fürdő

A Borbála Fürdő kültéri medencéje új sportágnak adhat otthont

A Borbála Fürdő új, 33×25 méteres kültéri medencéjének építési munkálatai 4 éve kezdődtek el, az elhúzódó kivitelezés ellenére viszont idén áprilisban végre sor kerül az átadásra, és megkezdődhet a próbaüzem.

Ahogy Molnár Áron, Algyő polgármestere a Facebookon közzétett videóban kifejtette, az új, hideg vizes kültéri medence kiépítésére egyrészt azért volt szükség, hogy az a fürdő vendégei számára a nyári hónapokban is felüdülést nyújtson, másrészt pedig azért, mert a Magyar Vízilabda Szövetséggel, és a Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylettel közösen úgy gondolták, hogy új sportágként a vízilabda is megvetheti a lábát Algyőn. Jó hír, hogy a kültéri medence ősszel sátorral kerül lefedésre, ennek köszönhetően a új medencét egész évben használhatják majd a fürdő vendégei.

A Borbála Fürdő kültéri medencéjének átadásával együtt az új termálkutat is beüzemelik

Két projekt lezárása fog megtörténni a napokban, magának a medencének az elkészülte, illetve az új kút bekötése, azaz egy új rendszernek a kiépítése. Mindkét projekt TAO forrásból kerül megvalósításra.”

– mondta Molnár Áron

A teljesen új, nagyobb hozamú kút nem csak a Borbála Fürdő működését teszi üzembiztossá, hanem az új medence, valamint az egész fürdő, illetve ezeken felül az algyői sportközpont és az általános iskola termálvízzel történő fűtését is biztosítja majd.

Ha édekelnek a fürdőkkel kapcsolatos hírek, akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben