álhír nem zárt ba Hajdúszoboszló Aqua Palace

Álhír: nem zárt be hazánk egyik legnagyobb élményfürdője

by Kassay Tamás

A sajtóban ma megjelent klikkvadász címmel ellentétben nem zárt be a hajdúszoboszlói Aqua Palace, csupán 5 napos üzemszünetet tartanak a szokásos éves karbantartás miatt.

Miért kell ilyen címet adni, amikor semmi köze a valósághoz?

álhír nem zárt ba Hajdúszoboszló Aqua Palace

A Spabook mint közepes méretű magazin pontosan tisztában van a kattintások létfontosságával, de határozottan kiállok azzal szemben, hogy más sajtóorgánumok olyan címmel jelentessenek meg egy ilyen, valójában csak a helyi törzsvendégek számára releváns hírt, amely aggodalmat kelthet országos szinten az olvasókban, méghozzá egy rendkívül feszült, rezsitől, válságtól, bezárásoktól, elbocsátásoktól és háborútól hangos időben.

Tisztelettel kérem minden Kollégámat, hogy egy bizonyos határt ne lépjünk át!

Az Olvasókat pedig tisztelettel kérem, hogy legyenek kritikusak, írjanak visszajelzéseket a szerkesztőségeknek és várják el a minőségi tájékoztatást. Ismerjék fel azokat az oldalakat, amelyek ennek eleget tesznek és támogassák őket, hogy fenn tudjanak maradni.

A hír egyébként csupán ennyi lett volna, de nyilván csak az nyitotta volna meg, akit érdekel, és nem még sok tízezer ember:

A hajdúszoboszlói Aqua Palace fedett élményfürdő a szokásos éves karbantartás miatt 2022. december 12-16 között nem üzemel.

A fenti cím tehát úgy lett volna korrekt, hogy mondjuk: „Üzemszünet az ország egyik legismertebb élményfürdőjében”, az olvasókkal szemben a legkorrektebb pedig valami olyasmi, hogy „Karbantartás miatt üzemszünet a hajdúszoboszlói Aqua Palace-ban”.

A fürdő honlapján már megtalálható az ünnepi időszakra vonatkozó nyitvatartás.

Köszönöm mindenkinek, aki tudatosan fogyasztja a médiát. Utazás, turizmus és fürdők iránt érdeklődők figyelmébe ajánlom hírlevelünket, és FB csoportunkat, ahol egészen biztos nem fognak talákozni álhír szagú cikkekkel.

Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben