barlanfürdő nyitás 2023 január 26 újranyitás miskolctapolca

Eldőlt a Barlangfürdő sorsa, beigazolódott a Spabook jóslata

by Kassay Tamás

A miskolctapolcai Barlangfürdőben január 9-én karbantartás miatt üzemszünet kezdődött. Akkoriban olyan pletykák röppentek fel, amely szerint a Barlangfürdő bezár és lehetséges, hogy nem is fog újra kinyitni. Akkor a Spabook szakportál részéről kategorikusan álhírnek neveztük az összes ilyen megjelent hírt, a mai döntés alapján pedig meglátásunk beigazolódott.

Döntöttek a Barlangfürdő újranyitás dátumáról

A Miskolc Holding Zrt. igazgatósága január 19-i ülésén határozott a Miskolci Fürdők Kft. üzleti terve alapján. A polgármester Facebook-posztban közölte a jó hírt. 

Azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy a testület megtárgyalta és jóváhagyta a Barlangfürdő további működésével kapcsolatos előterjesztést.

– írta bejegyzésében, hozzátéve: az igazgatóság tagjaival abban egyeztek meg, hogy év közben több alakalommal is áttekintik a Barlangfürdő gazdasági helyzetét és olyan energetikai fejlesztésekről is tárgyalnak, amelyek megvalósításával hosszú távon biztosítható a fürdő működtetése. 

Január 26-tól – az éves karbantartás befejezésével – újranyit a Barlangfürdő

Miskolc polgármestere az ülésen résztvevő Miskolci Fürdők Kft. vezetőjét arra kérte, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a Barlangfürdő – a nehéz gazdasági helyzet ellenére is – megfelelő szolgáltatási színvonalon működhessen.

Köszönetet mondott azoknak a helyi vállalkozásoknak, akik tényleges támogatást nyújtottak, ezzel is segítve, hogy az önkormányzat anyagi forrásával együtt, 2022 utolsó negyedévben is működhetett a Barlangfürdő.

Végül beszámolt arról, hogy 2023 tavaszának végére befejeződhet a miskolctapolcai őspark felújítása is.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben