Bihar Termálliget újranyitás kültéri medence

Megnyit a Bihar Termálliget 3,5 milliárd forintból megújult és fejlesztett fürdője

by Kassay Tamás

A berettyóújfalui Bihar Termálliget fejlesztése során bővült a fürdő területe, és új szolgáltatások is létrejöttek. A nagyközönség számára június 2-án nyitja meg medencéit a létesítmény – derült ki a mai sajtótájékoztatón.

A Bihar Termálliget 13 új munkavállaló felvételét teszi lehetővé a holnapi nyitást követően, a gyógyászati szárny megnyitása pedig további 29 főnek jelent új, biztos munkahelyet. Ez összesen 42 család megélhetéséhez járul hozzá közvetlenül, ehhez még hozzávehetjük, hogy a megnövekedő vendégforgalomból – határon innen és túlról – közvetve további munkahelyek jöhetnek létre, nemcsak Berettyóújfaluban, hanem egész Biharban.

A 3,5 milliárd forintos fejlesztési program megvalósításával – a fedett uszodai szolgáltatást kiegészítve – vízi gyógyterápiás és egészségmegőrző – egészségfejlesztő, továbbá az év teljes időszakában igénybe vehető szabadidős szórakozást, kikapcsolódást is nyújtó teljes körű szolgáltatás biztosítására alkalmas fürdő jött létre.

A Bihar Termálliget szolgáltatásai a fejlesztés után

Bihar Termálliget 95 éves levente medence strandkiállítás
fotó: Bihar Termálliget
 • A medencecsarnok épületét felújították és bővítették egy fedett gyógyvizes és egy torna-, valamint egy tanmedencével.
 • Korszerűsítették a berettyóújfalui fürdő földszintjén található öltözőblokkot.
 • A medencecsarnokhoz kapcsolódó wellness blokk bővült szaunákkal (finn szauna, gőzkabin, infra szauna, sókabin, stb.), merülő medencével, zuhanyzókkal.
 • Az emeleten 668 négyzetméteres gyógyászati egységet alakítottak ki, járóbeteg szakellátás keretében elérhetők fizioterápiás kezelések, mágnesterápia, gyógytorna (egyéni és csoportos), gyógymasszázs, balneoterápiás, hidroterápiás kezelések:
  • tangentor,
  • rekeszes galván,
  • szénsavas kádfürdő,
  • iszapkezelések,
  • víz alatti torna,
  • súlyfürdő,
  • nappali szanatóriumi ellátás.

A Bihar Termálliget minősített gyógyvizű fürdő.

A gyógyvizes kútból 63 celsius fokos, védett vízzáró rétegekből származó hévíz tör fel, amelyet a Népjóléti Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága 1997-ben nyilvánított gyógyvízzé.

A berettyóújfalui termálvíz nátriumos, hidrogénkarbonátos, metakovasavas gyógyvíz, amely elsősorban degeneratív mozgásszervi betegségek esetén jótékony hatású.

A kombinált belépő, amely a strandra és a termálfürdőbe egyaránt érvényes, felnőtteknek 4500, gyerekeknek 4000 forintba kerül. Külön-külön a strand, illetve a termálfürdő 2500 forintért látogatható.

A berettyóújfalui strand, uszoda és gyógyvizes fürdő fejlesztése számokban

A fürdő eredetileg beépített alapterülete 2172 m2 volt, ez a fejlesztés és bővítés után 2700 m2-re nőtt.
Bővítés után az alagsor hasznos alapterülete: 446 m2 – itt került elhelyezésre az épület gépészetének zöme.
Földszint (uszoda, kiszolgáló öltözők és wellness részleg) bővítés utáni hasznos alapterülete: 1575 m2.
Az uszodatérben egy új termálmedence és egy új tan-és tornamedence került kialakításra.

Berettyóújfalui  strand- és gyógyfürdő fejlesztés összköltsége

A fejlesztési beruházás több mint 3,5 milliárd forintos összköltségből valósult meg, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt, mint Irányító hatóság és a BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt) projekt lebonyolítói és műszaki ellenőri tevékenységével, a Mester-Építő Kft kivitelezésében.

3 000 000 000 Ft állami támogatás
255 000 1000 Ft önerő
325 739 120 Ft ROHU 449 ( az euró árfolyam függvénye)

A berettyóújfalui fürdő és strand üzemeltetését az Önkormányzat tulajdonában álló Herpály Vagyonkezelő Kft. látja el.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben